Вночі Харківщину сильно засипатиме снігом

11.01.2019 16:10 Суспільство
Фото: ednist.info Фото: ednist.info
Синоптики обіцяють мокрий сніг та дощ, місцями ожеледицю.

Інтенсивні опади на Харківщині почнуться 11 січня близько 17:00 і триватимуть до 5:00 12 січня. Приріст снігового покриву складатиме 10–15 см. Стовпчик термометра опуститься до -13 градусів.
Дорожники запевняють, що цілком готові до негоди.

 –  На дорогах області можуть працювати понад 300 одиниць техніки. Паливно-мастильними матеріалами забезпечені, всі мобілізовані і готові до виконання будь-яких завдань, –  підкреслює начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець.

За його словами, минулої доби на дорогах області працювало 225 одиниць техніки, майже три сотні робітників дорожніх служб. Під час погіршення погодних умов рух автомобільними  дорогами загального користування державного значення Харківської області не закривався та не обмежувався.

 –  Опади почалися 10 січня близько 14:00 у Лозівському, Сахновщинському, Кегичівському та Красноградському районах і поступово до 18:00 розповсюдилися всією територією області. Температура повітря коливалася від -2 до -6. Швидкість вітру в середньому по області була 5–6 м/с, а місцями  –  пориви 10–15 м/с. У зв’язку з поривчастим вітром почали відкладатися снігові перемети на автомобільних шляхах. Приріст снігового покрову становив від 5 см до 15 см, місцями перемети –  до 1 м. Інтенсивний сніг йшов майже до 2-ї ночі 11 січня, – розповів Євген Зражевець.

Він повідомив, що дорожники всю ніч боролися з переметами. Найбільш складна ситуація була на дорогах Харків – Красноград – Перещепине на території Нововодолазького району, на дорозі Харків – Вовчанськ.
Головне управління ДСНС України у Харківській області просить водіїв, особливо – вантажних автомобілів, при виборі маршруту надавати пріоритет найбільш проїзним трасам, а на час ускладнення погодних умов, до покращення ситуації на автошляхах, бути готовими перечекати негоду вдома або у спеціально відведених для цього місцях.

10 січня рятувальники 7 разів залучалися до надання допомоги водіям на автошляхах Харківської області. Витягли зі снігу 12 автомобілів на дорогах та в населених пунктах Чугуївського, Вовчанського, Лозівського, Харківського, Барвінківського та Сахновщинського районів. Співробітники ДСНС надали допомогу 29 жителям регіону, з них – 5 дітей.

За словами начальника ГУ ДСНС у Харківській області Олександра Волобуєва, в разі необхідності у місцях заторів, екстрених ситуацій рятувальники виставили 15 мобільних пунктів обігріву.

Читайте також: Як працюватиме монетизація субсидій на Харківщині

Андрій Соха