Водіїв попереджають про небезпеку на дорогах через негоду

12.12.2018 10:15 Суспільство
Фото: САД Фото: САД
Станом на 9 годину ранку проїзд автотранспорту забезпечено на усіх автомобільних дорогах загального користування державного значення Харківської області.

З 11 по 12 грудня на дорогах області працювало 66 одиниць спецтехніки та 99 робітників дорожнього господарства, повідомляють у Службі автомобільних доріг. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано 206 м3 піщано-сольової суміші. Зараз дорожні служби працюють у черговому режимі. Продовжуються роботи з водовідведення та розширення проїзної частини від мокрого снігу.

12 грудня по області очікуються сильні опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Протягом доби синоптики прогозують місцями по області налипання мокрого снігу, ожеледицю, туман, видимість 200-500 м. Вітер східний, 7 - 12 м/с, місцями по області пориви 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби від +3°С тепла до -2°С морозу.

Також у САД попереджають, що, у зв’язку з переходом температури через 0°С, на дорогах області місцями може бути ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем. Тому автомобілістам рекомендують бути особливо уважними за кермом, дотримуватися дистанції і не розвивати високу швидкість.


При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00.

Читайте також: Свої рятувальники в селах: у Зміївському районі чекають на нову пожежну машину

Автор: Марина Проценко