Воїнові з Харківщини присвоєно звання Героя України

27.02.2024 16:50 Суспільство
Олег Фадєєв (позивний «Малиш»)/фото: Фейсбук-сторінка спецпідрозділу «Кракен» Олег Фадєєв (позивний «Малиш»)/фото: Фейсбук-сторінка спецпідрозділу «Кракен»

Полеглому воїнові Олегові Фадєєнку з Харківщини присвоєно звання Герой України (посмертно).

Відповідний указ Президента від 24 лютого розміщений на сайті Глави Держави. Повідомляє медіа «Слобідський край».

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілосності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю присвоїти звання Герой України  з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Фадєєнку Олегу Віталійовичу – молодшому лейтенанту (посмертно)», – йдеться в указі.

Як написав на своїй сторінці у «Фейсбук» спеціальний підрозділ «Кракен», молодший лейтенант Олег Фадєєнко (позивний «Малиш») став на захист України з перших днів повномасштабного російського вторгнення. Воював у складі спеціального підрозділу «Кракен» та 3-ї штурмової бригади. Брав участь у багатьох операціях, серед яких звільнення Вільхівки, Руської Лозової, Питомника, Харківський контрнаступ.

Будучи  командиром розвідувального взводу в 3-й ОШБ,  виконував надскладні завдання на Херсонському та Бахмутському напрямках.
 
Під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку, прикриваючи побратимів, Олег отримав важке поранення. Помер у шпиталі 2 липня 2023 року.

Ми писали, що три вулиці в Харкові перейменували на честь Героїв, які загинули, захищаючи Харківщину, а у Жовтневому лісгоспі пам’ять про загиблих Героїв увічнили в деревах.