Всесвітньо відомий китайський фестиваль пройде у Харкові

25.09.2019 10:29 Суспільство
З 4 жовтня в Харкові стартує міжнародний «Фестиваль гігантських китайських ліхтарів», який уже встиг підкорити 40 країн світу, в тому числі й Україну.

Захід з великим успіхом пройшов у Києві та Одесі, а тепер і харків'янам випала можливість прикрасити свій інстаграм яскравими селфі з унікальними фігурами. Гостей фестивалю чекають сади панд, оленів і райських птахів, барвисті фігури рожевих фламінго — всього 30 гігантських інсталяцій, які розкривають історію та культуру таємничого Китаю. Центральною фігурою виставки стане 40-метровий вогнедишний дракон.

Організатори фестивалю пояснюють, що це не запуск небесних ліхтариків, які негативно впливають на навколишнє середовище, а зовсім нешкідливі фігури з шовку, що світяться в темряві

— Над усіма інсталяціями працювали спеціально запрошені фахівці з Китаю, а також команда організаторів фестивалю в Україні. Під час монтажу було використано понад 15 тисяч лампочок та 2,5 кілометра шовку, а саме встановлення тривало близько двох тижнів, — розповідає організатор фестивалю, керівник компанії Grand Event Денис Погорєлко.

За його словами, рішення провести фестиваль у Харкові обумовлено його успіхом в інших містах країни.

— Ми отримали безліч позитивних відгуків від наших гостей та ще стільки ж повідомлень, в яких українці висловили бажання відвідати фестиваль у своєму місті. Дуже сподіваємося, що в Харкові полюблять захід, а «Літопарк» перетвориться на улюблену фотолокацію для дорослих і дітей, — каже Денис Погорєлко.

Фестиваль триватиме до 3 листопада. Він проходитиме щоп'ятниці та по вихідних днях на території парку для всієї родини «Літопарк» (вул. Сумська, 81 (парк Горького)). Окрім світлових інсталяцій, гостей фестивалю чекає захоплююча шоу-програма, виступи українських та китайських артистів, фаєр-шоу, тематичні майстер-класи, а також можливість продегустувати страви традиційної китайської кухні та побувати на справжній чайній церемонії.

Вхідний квиток на фестиваль коштуватиме:

  • для дорослих 150 грн,

  • дитячий від 7 до 14 років — 100 грн,

  • для дітей до 7 років — безкоштовно.