Вулиці Героїв Чорнобиля з'явилися в десяти районах Харківщини

14.06.2016 07:17 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі

- У Харківській області проживають 13 820 чорнобильців, з них 2 710 - діти. Сьогодні проводиться диспансеризація цих громадян, профілактичні медичні огляди з розробкою конкретних рекомендацій. Цього року вже оглянуто майже 10 тисяч дорослих та 2 тисячі дітей. Усі, хто потребує лікування, отримують його в стаціонарі або амбулаторно - начальник управління внутрішньої політики Департаменту масових комунікацій ХОДА Ігор Ісаєнко, передає прес-служба ХОДА.

Провідним лікувальним закладом Харківщини для чорнобильців є Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення, де за 1-й квартал цього року лікування пройшли 1 340 хворих.

Щодо соціальної допомоги, то обласною Програмою соціального захисту населення на 2016-2020 роки передбачено надання адресної цільової матеріальної допомоги чорнобильцям - інвалідам І групи, дітям-сиротам та вдовам: у 2016 році на це виділено 865 тисяч гривень.

У області вживаються заходи зі вшанування пам’яті ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії. Так, у містах та селищах 10 районів Харківщини в рамках виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» з’явились вулиці Героїв Чорнобиля (в Барвінковому, Богодухові, Валках, Ков’ягах, Краснограді, Мерефі, Сахновщині, Чугуєві та інших), а також вулиця Ліквідаторів Чорнобиля - в смт Коломак.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта