Харківщина готує додаткові ліжка для хворих на COVID-19

18.08.2020 15:30 COVID-19
Фото: tsn.ua Фото: tsn.ua
Для цього будуть задіяні чотири лікарні.

На сьогодні у Харкові дуже складна ситуація щодо заповненості ліжок хворими на коронавірус. Про це під час брифінгу розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Тарас Пастух.

– У Харкові велика кількість ліжок зайнята. У районах області ситуація набагато спокійніша. Наразі нами додатково готується 555 ліжок, щоб, якщо буде друга хвиля захворюваності, ми могли задіяти ці ліжка. Наразі вони обладнуються під введення централізованого кисню, – каже Тарас Пастух. 

Ці додаткові ліжка для пацієнтів з коронавірусом розгорнуть в Обласній клінічній лікарні, Харківській обласній клінічній травматологічній лікарні, Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні № 17 та Міській багатопрофільній лікарні № 18.

Читайте також: У 12 районах області виявили нових хворих на коронавірус

За словами Тараса Пастуха, наразі в лікарнях області перебувають 529 людей з коронавірусом, більшість із них у Харкові. Багато хворих перебувають у Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні.

– Наразі вже повністю підготовлена проектна документація для того, щоб перепрофілювати одне відділення інфекційної лікарні під відділення інтенсивної терапії. Попереднє відділення, яке наразі працює, обладнано шістьома ліжками, однак у цьому відділенні було розгорнуто 12 ліжок. Про те динаміка, яка на сьогодні є,  показує, що кількість важких хворих все-таки зростає, і необхідно розгортати додаткові потужності інтенсивної терапії. Ми сподіваємося, що за місяць-півтора нам вдасться збільшити цю кількість до 20 ліжко-місць з необхідним обладнанням, – розповідає заступник голови  ХОДА.

Автор: Савелій Мякушко