Харківщина може не встигнути освоїти 100 мільйонів гривень на новий онкоцентр

26.11.2020 15:32 Суспільство
Харківська область отримала державну субвенцію в 100 мільйонів гривень, виділену урядом на будівництво нового онкоцентру. Але часу на її використання залишилося занадто мало.

Якщо область не використає субвенцію, вона може повернутися у держбюджет. Про це йшлося на засіданні постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету.

Нагадаємо, 4 листопада уряд виділив 100 мільйонів гривень на будівництво комплексу комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології». Розпорядником субвенції є Департамент капітального будівництва облдержадміністрації.

За словами голови постійної комісії облради Людмили Немикіної, Харківська область отримала кошти, тепер головне завдання ефективно й у дуже стислі терміни їх освоїти. 

– Сподіваюся, що субвенція у повному обсязі буде використана на будівництво онкоцентру, якого так потребує Харківщина. А в разі неможливості цього, маю надію, що кошти залишаться в області, – сказала Людмила Немикіна. – Враховуючи, що ми не перейшли на середньострокове бюджетування, завершення бюджетного року – 31 грудня. І якщо субвенція не буде використана, то повернеться до держдбюджету.

Читайте також: Сім громад Харківщини отримають у власність землі поза межами населених пунктів

За її словами, облрада звернулася до Міністерства фінансів, щоб при внесенні змін до Бюджетного кодексу ця субвенція була визначена перехідною на наступний рік, оскільки йдеться про тривале будівництво знакового для регіону об’єкта. В Україні вже є такі прецеденти.