Харківщина за кількістю мільйонерів посідає друге місце в Україні

17.04.2020 14:40 Суспільство
фото segodnya.ua фото segodnya.ua
Мешканці Харкова та Харківської області задекларували за минулий рік доходи понад півтора мільярда гривень.

Про це повідомили в Головному управлінні Державної податкової служби у Харківській області. За даними управління, у січні — березні 2020 року жителі Харківщини задекларували майже 1,6 мільярда гривень, що на 216 мільйонів гривень, або на 15,6 відсотків більше, ніж за відповідний період минулого року.

На сьогодні Харківщина посідає друге місце за кількістю громадян, які декларують доходи понад один мільйон гривень, усього ж у Харкові та Харківській області таких осіб — 143.

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує, що термін подання громадянами річної декларації про майновий стан і доходи за минулий рік подовжено до 1 липня 2020 року.

Читайте також Громади Харківщини втратять 2,7 мільярда гривень через коронавірус

Це передбачено Законом України від 17.03.2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

До того ж суму податкового зобов’язання, яке платниками визначено в декларації до сплати, необхідно сплатити до 01 жовтня 2020 року.

Щоб скористатися правом на податкову знижку за витратами, зазнаними у 2019 році, громадяни можуть подати річну декларацію про майновий стан і доходи до кінця поточного року.

Автор: Олеся Скачко