Схованки контрабандистів: харківські митники розповіли про найцікавіші. Фото

14.02.2018 17:30 Суспільство
Фото: ДФС України у Харківській області Фото: ДФС України у Харківській області
Найбільш неординарні схованки використовували правопорушники для переміщення через кордон наркотичних речовин.

Від буханця, до цибулі та качки — фантазія контрабандистів вражає. Для безпечного перевезення через кордон заборонених речей, зокрема, наркотиків, у 2017-му вони найчастіше використовували їжу.

Так, за повідомленням ДФС України в Харківській області, у січні 2017-го в пункті пропуску «Гоптівка» харківські митники за допомогою службового собаки Любомира виявили «коноплю», яка була прихована в буханці білого хліба.


Усередині хліба - наркотики

Того ж місяця незвичайні цукерки провозили автобусом «Костянтинівка – Москва». Любомир спрацював на одного з пасажирів, який перевозив 230 грамів «травички» у пакеті в упаковках від цукерок.

Ще однією Цікавою схованкою для «травички» стала качка.

У лютому минулого року «фаршировану качку» із 300 грамами марихуани віз один із пасажирів автомобілю, який прямував із Кривого Рогу до Москви. І знов спрацював службовий собака митників Любомир.

У червні у пункті пропуску «Гоптівка» під час огляду автівки на підлозі біля сидіння водія у барсетці серед інших речей у контейнері з-під іграшки «кіндер сюрприз» митники виявили згорток фольги, у якому знаходилось 11 грамів канабісу.

У серпні майже 70 грамів марихуани винахідливий пасажир авто приховав у цибулині. При огляді його дорожньої сумки було виявлено пакет з п’ятьма цибулинами, дві з яких були склеєні, а всередині знаходились пакетики з марихуаною.

Овочева схованка для наркотика

У листопаді 2017-го 3 кг «травички» перевозили в якості «веселого сувеніру» через пункт пропуску «Гоптівка». Під час митного контролю автівки, яка їхала до Росії, службовий собака Харківської митниці ДФС Арчі спрацював на сумку у багажному відділенні, яку віз у якості передачі власник автомобіля. Далі в сумці серед ласощів митники знайшли чотири коробки з-під печива «Харківський сувенір», наповнені наркотичною речовиною.

Але не лише наркотичні речовини ховали громадяни від митного контролю.

У березні майже двіа кілограми золота виявили харківські митники в пункті пропуску «Гоптівка». Громадянка України прямувала як пасажирка одного з авто до Росії. Після того, як під час митного контролю в її валізі під підкладкою знайшли золоті вироби та золотий лом у великій кількості, громадянці запропоновали показати речі, що знаходяться при ній. Жінка добровільно дістала з нижньої білизни декілька пакунків із золотом.

Золото порушниця митного перетину ховала у валізі та у білизні

Того ж місяця у пункті пропуску «Гоптівка» харківські митники завадили незаконному вивезенню майже 8 кг бурштину.
36-річний мешканець Донецької області намагався вивезти «сонячне каміння», приховавши його в конструктивних порожнинах свого авто.

Стосовно всіх правопорушників Харківською митницею ДФС були складені протоколи про порушення митних правил відповідно до вимог Митного кодексу України.

Читайте також: На дорогах області кілометрами крадуть бар’єрне огородження

Автор: Тетяна Василець