Харківська область готова до другого етапу виходу з карантину — ХОДА

22.05.2020 13:21 COVID-19
Фото: Народна правда Фото: Народна правда
Загалом в області коронавірус підтвердили у 866 людей, з них 265 — одужали.

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер. За його словами, за узагальненими Кабміном показниками область може перейти до другого етапу виходу з карантину.

 Ці показники вимірювалися за критеріями інцидентності (кількість захворілих на 100 тис. населення, кількість зроблених ПЛР-тестувань на 100 тис. населення та відсоток завантаженості ліжок у лікарнях). Це надзвичайно гарна новина, але, перш за все — це наше спільне досягнення, — зазначив голова ХОДА.

За його інформацією, за останню добу в області лабораторно підтверджено 14 випадків захворювання на COVID-19 — у мешканців Харкова, Зачепилівського, Лозівського, Первомайського та Харківського районів.

У лікарнях з діагнозом COVID-19 знаходяться 248 людей (з них у реанімації 4 підключено до апаратів ШВЛ, 3 — на кисневій підтримці (масці)). На самоізоляції 320 осіб. З підозрою на коронавірус до медзакладів госпіталізовано 150 людей, 46 — на самоізоляції.

Читайте також: Коли школярі складатимуть ЗНО

— На жаль, померла одна людина — 67-річний харків'янин. Мав серцево-судинні захворювання: гіпертонію, стенокардію, — повідомив Олексій Кучер.

Також у регіоні одужало 16 осіб. Серед загальної кількості людей, котрі одужали (загалом 265 осіб), – 63 медики (31,2 % від кількості всіх захворілих в області медиків).

У закладах охорони здоровʼя, що підпорядковані Департаменту охорони здоровʼя Харківської міської ради, одужало 33 медики.

У закладах охорони здоровʼя обласного підпорядкування одужало 30 медиків, а саме:
– КНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (1),
– КНП ХОР «Обласний туберкульозний санаторій «Володимирський» (1),
– КНП ХОР «Обласна психіатрична лікарня №1» (5).

У закладах охорони здоровʼя районного підпорядкування медики одужали в:
– КНП «Зміївська центральна районна лікарня» (9),
– КНП «Валківська центральна районна лікарня» (6),
– КНП «Дергачівська центральна районна лікарня» (5),
– КНП Ізюмської міської ради «Центральна районна лікарня Піщанської Богоматері» (2),
– КНП «Балаклійська центральна районна лікарня» (1).

Загалом в області зареєстровано 1430 підозр на COVID-19 (+24 за останню добу), з них: 866 випадків підтверджено; 368 підозр спростовано; 265 людей одужало; 33 людини померло.