Харківські підприємці не платитимуть за оренду під час карантину

30.12.2020 15:58 Суспільство
фото unn.com.ua фото unn.com.ua
На сесії міської ради у Харкові, яка пройшла сьогодні, 30 грудня, депутати прийняли рішення внести зміни до Програми підтримки розвитку підприємництва на 2018-2022 роки.

Згідно з рішенням, для суб'єктів господарювання, діяльність яких заборонена або обмежена на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), пропонується:

– припинення нарахування орендної плати за договорами оренди комунального майна територіальної громади міста Харкова;
– припинення нарахування штрафів, в тому числі пені, за договорами оренди комунального майна;
– збільшення термінів дії договорів оренди комунального майна, які закінчуються в зазначений період.

Читайте також У Харкові увічнять пам'ять Геннадія Кернеса – рішення сесії міської ради

Суб'єктам господарювання (орендодавцям), які надають в оренду нежитлові приміщення, рекомендується розглянути можливість звільнення і/або зменшення орендної плати в 2021 році на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

За словами директора Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторії Китайгородської, з метою сталого розвитку малого і середнього бізнесу пропонуються заходи з розвитку електронного сервісу «онлайн-консультант», який надає професійну підтримку підприємцям завдяки користуванню чат-ботом. «Підприємці можуть отримати інформацію про реєстрацію бізнесу, ліцензування видів діяльності, земельних відносин та податкових перевірок», – зазначила директор департаменту.

Читайте також У Харкові побудують багаторівневу дорогу - Відео

Крім того, як розповіла Вікторія Китайгородська, заплановано розширення функціональних можливостей електронного сервісу «Менторська допомога». Цей сервіс створили для підприємців, які зіткнулися з проблемою, вони отримають варіанти її вирішення в форматі особистої зустрічі або скайп-зв'язку з керівниками провідних компаній. Зокрема, для підприємців планується проводити консультації за темами продажів, маркетингу, масштабування бізнесу, впровадження CRM-систем.