Харківські синоптики розповіли, якою буде погода у вересні

01.09.2020 14:00 Суспільство
Фото: КиевВласть Фото: КиевВласть
Початок осені прогнозують без опадів та з понаднормовою температурою.

Орієнтовний прогноз погодних умов на вересень 2020 року на своїй сторінці в Facebook опублікував синоптик Харківського регіонального гідрометцентру Ігор Кібальчич. За його інформацією, перший місяць осені буде продовжувати тенденції атмосферної циркуляції, що спостерігалися у серпні.

"Це означає, що над більшою частиною України домінуватиме антициклональний характер погоди: опадів, на жаль, чекаємо знову менше кліматичної норми, місцями взагалі вони будуть відсутні. Лише на заході країни та в Карпатах періодичне проходження атмосферних фронтів зумовить помірне зволоження, тому кількість опадів тут повинно бути в межах норми. Все ж таки більшість циклонів буде проходити набагато північніше – через Британські острови та Скандинавію, де опадів повинно бути набагато більше норми", – написав синоптик.

Читайте також: Вакцину проти сказу розкидають з літаків над Харківщиною

Щодо температури повітря, то по всій Україні вона очікується вище за норму на 1–4 градуси. Найбільш спекотні дні припадуть на першу декаду місяця, коли традиційно на півдні та південному сході стовпчик термометра в окремі дні підійматиметься до позначок +33...+38.

Щодо заморозків на поверхні ґрунту та у повітрі, то й навіть у кінці вересня вони малоймовірні.

Автор: Марічка Зорянська