Харківські виші продовжують канікули до весни

19.01.2018 12:02 Суспільство
Фото: siryx.ru Фото: siryx.ru
Все більше українських вишів через економію енергоресурсу переходять на дистанційну форму навчання. В двох харківських університетах аудиторні заняття також відновлять 1 березня.

— Харківський національний університет радіоелектроніки та Луганський національний аграрний університет (виш евакуйовано до Харкова. — Ред.) прийняли рішення щодо продовження канікул ще на один місяць, до 28 лютого. Але це не означає, що буде ущемлений навчальний план, тому що ми перейшли на дистанційну форму — студенти отримують завдання, виконують їх і в електронному вигляді відправляють викладачам. Після закінчення канікул вони надолужать лекції, — передає слова заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолія Бабичева агентство «Інтерфакс-Україна».

У Міністерстві освіти і науки не заперечують проти таких зимових тайм-аутів. Згідно з українським законодавством, навчальні заклади мають право автономно структурувати навчальний рік. Однак при цьому наголошують, як би заклад не структурував навчання, кількість запланованих аудиторних годин має бути одна й та сама. Тобто можливе перенесення позааудиторних занять на зимовий період, а аудиторних — на весняний та літній, без втрат для навчання.

Читайте також: Три сотні рятувальників чергують на водоймах області

Андрій Соха