Харків'янам частково компенсують відсотки по кредитах на житло

16.10.2019 18:41 Суспільство
фото з сайту master-ac.com.ua фото з сайту master-ac.com.ua
Внесено зміни до Міських цільових програм будівництва (придбання) доступного житла та молодіжного житлового кредитування. Обидві програми продовжено до 2025 року.

Таке рішення було прийнято на сесії Харківської міської ради 16 жовтня.

За інформацією Департаменту економіки та комунального майна, станом на 1 вересня 2019 року в рамках Міської цільової програми молодіжного житлового кредитування за рахунок коштів бюджету Харкова укладено 134 кредитні договори на будівництво 159 квартир, у реєстр кандидатів на молодіжне житлове кредитування включені 247 молодих сімей та самотніх молодих громадян.

У Міську програму доступного житла додали новий напрям, який дозволить громадянам, що перебувають у черзі на квартиру, отримати в банках кредити на будівництво житла. Тепер можна буде використати право на часткову компенсацію відсотків по кредитах за рахунок коштів міського бюджету.

Проте не всім громадянам буде доступна така можливість. За інформацією Департаменту економіки та комунального майна, це пов'язано з обмеженою кількістю категорій громадян, які мають право на отримання довгострокових пільгових кредитів на придбання доступного житла (не можуть скористатися працівники бюджетних установ Харкова, учасники АТО, внутрішньо переміщені особи та ті, хто бере участь в інших програмах). Також це пов'язано з обмеженнями по доходах громадян, що мають право на отримання державної підтримки на будівництво доступного житла.



Довідка "СК"


Міська цільова програма будівництва (придбання) доступного житла передбачає пільгове кредитування працівників бюджетних установ та комунальних підприємств, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів, учасників бойових дій і вимушених переселенців, що живуть в Харкові. Також існує напрям співфінансування бюджету міста Харкова з промисловими підприємствами і з жителями міста. У рамках Міської цільової програми молодіжного житлового кредитування молоді люди віком до 35 років (не тільки сімейні пари) можуть взяти пільговий кредит на придбання житла. Якщо в молодій сім'ї є одна дитина, то видається безвідсотковий кредит. Якщо в сім'ї двоє і більше дітей, то сума кредиту зменшується на 25-50 %.

Читайте також: П’ять дитячих будинків сімейного типу отримають житло

 

Автор: Тетяна Василець