Як через карантин змінять велодень та міжнародний марафон у Харкові

09.09.2020 14:59 COVID-19
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Цього року присутність уболівальників на заходах не розглядається.

У Харківській мерії вирішили не скасовувати традиційні спортивні заходи. Незабаром планують провести Велодень та Харківський міжнародний марафон. Так, 20 вересня всіх велолюбителів перед масовим заїздом чекатимуть на пл. Свободи, де планується провести традиційний флешмоб на честь Велодня, присвячений Олімпійським іграм. Обов'язкова умова – наявність маски.

– Тим, у кого не буде масок, видамо на в'їзді на захід і будемо просити учасників не знімати засоби захисту протягом усього Велодня, в усякому разі під час флешмобу на площі Свободи. Волонтери будуть вимірювати температуру, будуть установлені санітайзери, – розповів директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Олексій Чубаров.

А 4 жовтня в місті планують провести традиційний Харківський міжнародний марафон. Останні кілька тижнів організатори відпрацьовують логістику переміщення учасників. Проте наявність уболівальників не розглядається.

На марафон уже зареєструвалося близько 4 тисяч спортсменів, які спробують свої сили у марафонській, напівмарафонській дистанціях, пробіжать 10 км, 4,2 км або візьмуть участь у сімейному забігу на 1,6 км.

– У масках вони бігти не будуть. Протяжність маршруту – 42 кілометри, і відстань між учасниками однозначно збільшиться, – підкреслив Олексій Чубаров.
Водночас організатори зазначають, що ці спортивні заходи можуть бути скасовані, якщо Харків потрапить до «червоної» зони.

Читайте також: У 15 районах Харківської області зареєстровані нові випадки COVID-19