Як медикам Харківщини, що перехворіли на COVID-19, отримати доплати

24.07.2020 10:55 COVID-19
Фото: Слово і Діло Фото: Слово і Діло
На сьогодні в Харківській області понад 330 співробітників медиків, які захворіли на COVID-19.

Для них в обласному бюджеті передбачені кошти для отримання одноразової матеріальної допомоги, розмір якої складає 10 тисяч гривень. 

24 липня на засіданні позачергової XXV сесії обласної ради, яка відбувається у форматі онлайн, депутати підтримали Порядок використання цих коштів.

За словами голови обласної ради Сергія Чернова, депутати затвердили алгоритм, який дозволить медикам отримати гроші.

Для цього медичний працівник, який захворів на COVID-19 під час виконання обов'язків, має подати заяву на ім'я керівника медзакладу.  Далі головний лікар формує реєстр та подає його в Департамент охорони здоров'я.

Читайте також: Антирекорд Харківщини: виявили 74 нових хворих з COVID-19 за добу

Потім рішення щодо можливості надання допомоги приймаються Комісією з питань надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2

Персональний склад Комісії затверджується спільним розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації та голови Харківської обласної ради.

Відповідно до прийнятих бюджетних змін, на надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я спрямують 4 мільйони гривень.