Як змінилися ціни на продукти в Харківській області. Повний список

09.06.2016 13:59 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Індекс споживчих цін по області у травні 2016 року становив 100,2 %.

На продовольчому ринку Харківської області у травні зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої загалом на 0,3 %, зокрема на такі види продукції:

ягоди, кабачки, баклажани, гарбузи – у 1,5–1,8 раза;

буряк, моркву, картоплю, часник та лимони– на 10,5–35,7%;

крупи гречані, свіже, охолоджене та заморожене м’ясо свинини та птиці, рибу живу та охолоджену, крабові палички, сухофрукти, цибулю ріпчасту, каву розчинну, напої безалкогольні – на 2,2–6,4 %.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 6,7 %.

Разом з тим спостерігалося подешевшання деяких продуктів харчування, а саме:

капусти пекінської та огірків – удвічі, помідорів – на чверть;

борошна пшеничного, круп перлових та ячних, пшона – на 3,5–5,4 %;

бананів, капусти білокачанної, грибів, цукру, перця солодкого – на 3,2–13,1 %;

консервів рибних в олії, ікри червоної, риби мороженої, філе мороженої риби, скумбрії копченої, оселедців, сала, сирів м’яких нежирних, молока пастеризованого жирністю до 2,5 % включно, йогурту, сиркової маси, маргарину – на 1–9,1 %.

Серед непродовольчих товарів відбулось подорожчання палива та мастил – на 5,8 %; санітарно-технічного обладнання, м’яких меблів, ковдр, засобів побутової хімії, лейкопластирів, автомобілів, велосипедів, фотоапаратів, мила туалетного, кремів – на
1–6,9 %.

Окрім того знизились ціни на природний газ – на 4,3 %, окремі види сучасної електроніки, шампуні, засоби макіяжу, засоби жіночої гігієни та памперси дитячі – на 1–4,3 %.

Серед послуг, що надаються населенню, подорожчання відбулося за рахунок підвищення цін на медичні послуги та послуги санітарно-курортних установ, ремонт електропобутових товарів, інтернет-послуги та ремонт взуття – на 1,2–8,8 %.

Водночас у травні відбулось подешевшання туристичних послуг на 10,8 % та послуг пансіонатів – на 8,3 %, - повідомили у прес-службі Головного управління статистики в Харківській області.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта