Яке молоко в Харкові не відповідає нормативам

21.07.2016 08:37 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Споживчу експертизу молока, яке представлено в супермаркетах міста Харкова, провели в ДП "Харківстандартметрологія".

Про це повідомили в прес-службі підприємства. Перевірка була проведена щодо восьми виробників: у двох випадках експерти знайшли відхилення від вимог щодо звітності даної продукції.

Експертами було встановлено, що на етикетці пастеризованого молока ТМ "Волошкове поле" було зазначено, що жирність продукту становить 2,6 %, проте виявилося, що масова частка жиру становить 2,4 %. Крім цього, була занижена масова частка білка до 2,74 % при нормі не менше 2,8 %. Крім цього, заниження норми вмісту жиру виявили в молоці ТМ "Мариванна": в продукті було 3 % жиру замість зазначеного на етикетці 3,2 %.

Для того, щоб вибрати якісне молоко і не нашкодити здоров'ю, потрібно керуватися наступними правилами:

Перевіряйте термін придатності. На упаковці з продукцією має бути зазначено «Дата виготовлення» і «Термін придатності» або кінцева дата споживання продукту «Вжити до...», протягом яких виробник гарантує безпеку і якість молока питного. Зазначені дати повинні бути в межах того терміну, коли ви купуєте продукт.

Оцініть умови зберігання продукту у торговельній мережі. Виробник гарантує якість, безпеку і терміни придатності продукції тільки за умови їх дотримання, в тому числі в торговій мережі.

Звертайте увагу на зовнішній вигляд упаковки (чистота, цілісність, герметичність). Не варто купувати продукт з пошкодженою, забрудненою або деформованою споживчою тарою.

Орієнтуйтеся не тільки на ціну, а й на масу нетто - на вигляд однакова споживча упаковка може містити різну кількість продукту (від 850 г до 1000 г). Тобто низька ціна молока може бути досягнута за рахунок меншої маси продукту.

Довідка:

Експертами було проведено експертизу молока торгових марок "Простоквашино", "Яготинське", "Мариванна", "Волошкове поле", "Селянське", "Ромол", "Слов'яночка", "Тема".

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта