Якою буде погода 23 лютого на Харківщині. Прикмети і свята цього дня

23.02.2021 09:17 Суспільство
Фото: dialog.ua Фото: dialog.ua
Синоптики обіцяють великі морози та попереджають про ожеледицю. А згідно з народними прикметами, вже завтра повинно на тепло повернути. Тож насолоджуємось останніми по-справжньому зимовими днями!

Сьогодні по Харкову та області мінлива хмарність, уночі невеликий сніг, удень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 7–12 м/с.

Температура повітря по області знизиться: вночі 9–14° морозу, місцями 17–19° нижче нуля; вдень 6–11° морозу.

По місту очікують вночі невеликий сніг, удень без істотних опадів; на дорогах ожеледиця. Температура повітря знизиться: вночі 11–13° морозу, вдень 8–10° нижче нуля.

Геомагнітний прогноз

У магнітосфері Землі – збурення середньої сили.

Народний прогноз

Вшановується пам’ять преподобного Прохора Печерського. У народі святого називали Прохор-Зимоох і казали: «До Прохора стара охала: «Ой, студено!», «Прийшов Прохор та Влас (24 лютого): «Невже скоро весна у нас?», «Прохор – на тепло повернув». У народі підмітили, якщо 23, 24, 25 лютого іній на деревах, то слід чекати дощ на Мокія Мокрого (24 травня), а це означає, що все літо буде «мокрим».

Свята

Міжнародний день печива для собак

Всесвітній день стерилізації домашніх тварин

Іменини святкують Антон, Аркадій, Валентина, Василь, Галина, Ганна, Геннадій, Герман, Григорій, Іван, Марк, Петро та Прохор.