Юніор з Харкова Ярослав Семенюк став обличчям ЮніорБанку

Promo
05.12.2017 11:30 Суспільство
На початку навчального року ПриватБанк започаткував конкурс «ЮніорБанк шукає зірок». Участь у конкурсі могли взяти всі юніори України.

Умови дуже прості - треба було в офіційну групу ЮніорБанку на Facebook надіслати фото з Карткою Юніора або логотипом ЮніорБанку. Відкритим голосуванням обиралися 100 найбільш оригінальних фотографій. Всі 100 переможців отримали заохочувальні призи, серед яких і безкоштовна банківська картка з індивідуальним дизайном.

Головного щасливчика з тієї сотні визначила випадковим чином комп'ютерна програма. Пощастило семикласникові з Харкова Ярославу Семенюку. Відтепер фото переможця буде розміщено на плазмових панелях у відділеннях ПриватБанку, у поліграфії та іншій рекламі послуг ЮніорБанку. 

Познайомимося з переможцем ближче.

Ярослав Семенюк - учень 7-А класу Харківської загальноосвітньої школи № 49. Майже відмінник, займається баскетболом, плаванням, музикою, вокалом. Серед захоплень окремо залишається сфера фінансів. Ярослав впевнений, що це захоплення переросте у справу всього життя. Він вже зараз обрав свою майбутню професію і планує вступати в університет на фінансовий факультет. 

  • Ярославе, з чого почалося захоплення фінансовою справою?
  • Поштовхом стало отримання Картки Юніора. Оформити її мені порадили батьки. Після цього були Бізнес-Школа ЮніорБанку, фінансові квести, екскурсії, участь у різноманітних конкурсах, акціях. Чим більше я знайомився з цією сферою, тим цікавіше мені було. Я став читати додаткову літературу, на заняттях робив презентації, розв'язував складні математичні та бізнес-завдання. Я зрозумів, що саме через основи фінансової грамотності закладається основа успіху. І це навіть не залежить від того, чим людина займається. Це потрібно всім.

  • Як ти користуєшся Карткою Юніора? Як вона тобі допомагає у житті?
  • Зараз я не уявляю свого життя без тієї картки. Я ніколи не боюся залишитися без грошей, можу з її допомогою розраховуватися будь-де. Навіть якщо потрібна готівка, я можу її зняти у будь-якому банкоматі. За допомогою картки я купую квитки на транспорт і в театр. Вже робив замовлення в інтернет-магазинах. Вона незамінна у подорожах. З нашим музичним колективом «Музыкальный сувенир» ми об'їздили всю Україну, були у Польщі, в Угорщині. Я не переживав, що загублю готівку. Скрізь розраховувався карткою. Дуже подобається можливість накопичувати з послугою «Скарбничка».

 

  • В тебе так багато захоплень. Чи вистачає часу на все?
  • Насправді це нескладно. Всі дні в мене розписані по годинах. Треба лише не порушувати графік. До речі,  в цьому мені теж допомагають знання та навички, які я отримав у Бізнес-Школі. Спорт та музика доповнюють одне одного. Це цікаве спілкування, нові враження. Закордонні подорожі дуже розширюють кругозір. Наприклад, саме зараз ми з музичним колективом записуємо гімн України для Національного радіо США. 

  • Як сталося, що ти став переможцем конкурсу «ЮніорБанк шукає зірок»?
  • Я вже казав, що намагаюся брати участь у всіх конкурсах і акціях ПриватБанку. Дуже сподобалася локація ПриватБанку на форумі «Місто професій», турнір із фінансової грамотності, «Дні фінансової обізнаності». Коли почув про конкурс фотографій - відіслав свою. Дуже цікаво було відслідковувати вподобання інтернет-аудиторії. У мене навіть з'явилися прихильники з Єгипту та Туреччини. (Сміється). Там було дуже багато інших цікавих фото. Те, що я переміг, - це просто щасливий випадок. 
  • Як це відбилося на твоєму житті?
  • Моє життя після цього суттєво не змінилося. Може, трошки підвищився авторитет серед друзів і однокласників. (Знову сміється). До речі, вони і раніше прислухалися до моїх порад. Майже всі користуються Карткою Юніора.

  • Чому ти вирішив стати банкіром?
  • Це дуже цікава та важлива професія. Багато хто думає, що банкіри просто рахують чи зберігають гроші. Насправді від роботи банків залежить розвиток бізнесу. А за великим рахунком - життя всіх громадян. Я хочу отримати відповідну освіту і займатися цією цікавою роботою. Знаю, що поганих банкірів не буває. Погані банкіри у цій сфері довго не тримаються. Тому хочу стати добрим банкіром, а значить - успішною людиною.

Слова Ярослава доповнює його мама - Світлана. У їх родині давно визначили важливість фінансових знань. Світлана дуже дивується позиції деяких батьків, які категорично виступають проти використання дітьми банківських карток: 

  • Такі мами і тати самі живуть у кам'яному віці і тримають там своїх дітей. Як можна у час комп'ютерів, у час електронних грошей носити у кишенях ту брудну готівку. Як зручно у шкільній їдальні розрахуватися за обід карткою. В цьому ж лише позитив - починаючи з питань гігієни і закінчуючи упевненістю в тому, що дитина не залишилася голодною. Всі трати з картки батьки можуть контролювати і це дуже дисциплінує дітей. А про користь банківської картки у поїздках Ярослав вже розповів.

Наша зустріч з Ярославом і його мамою Світланою відбулася на нагородженні переможців Першого відкритого турніру з фінансової грамотності на кубок голови облдержадміністрації Харківської області. Збірна команда ЮніорБанку посіла почесне третє місце серед 23 команд середніх навчальних закладів області. Ярослав Семенюк вже будує плани взяти участь у турнірі наступного року і вивести свою команду на перше місце.