З 1 вересня харчування у дитсадках подорожчає на 10-15 %

20.05.2015 14:50 Суспільство
Фото: http://veterok.biz/ Фото: http://veterok.biz/
За словами директора Департаменту освіти Харківської міської ради, з січня 2015 року вартість продуктів підвищилася в середньому на 40 %.

Ольга Деменко повідомила, що на найближчій сесії міськради буде подано клопотання щодо збільшення вартості дитячого харчування в дитсадках з 1 вересня 2015 року.

Також вона зазначила, що зараз в групах з 10-годинним перебуванням дітей вартість харчування на одну дитину становить 13 грн на день, з цілодобовим перебування - 14 грн. Згідно із законодавством, батьки платять за харчування не менше 60 % його вартості. У Харкові ця сума становить 7,8 грн на день, інша частина - 5,2 грн - виділяється з міського бюджету.

- Згідно з нашими розрахунками, вартість харчування зросте на 10-15 %. Тобто, якщо зараз вона становить 13 грн, то буде не більше 15 грн, - повідомила Ольга Деменко. В той же час директор Департаменту зазначила, що підвищення вартості харчування в школах поки що не планується.

До подорожчання харчування у дитсадках матусі-харків’янки ставляться неоднозначно.

- Морально я була готова до таких змін, але фінансово, звісно, підготуватися складніше. Проте, голодною дитину не залишиш, будемо намагатися заощаджувати на іграшках або розвагах, — ділиться мама чотирирічної доньки Світлана, жителька Харкова.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта