За безпекою жителів Харківщини слідкуватимуть відеокамери

30.08.2018 11:37 Суспільство
Фото: www.mit-net.com.ua Фото: www.mit-net.com.ua
Депутати Харківської обласної ради посилили безпеку у місцях масового перебування громадян.

Депутати Харківської обласної ради під час пленарного засідання XVІІ сесії проголосували за внесення змін до регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2018-2019 роки.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олексій Максимов зазначає, що криміногенна ситуація в області обумовила необхідність удосконалення забезпечення публічної безпеки і порядку на території регіону.

Програма має сприяти тому, що у місцях масового перебування та відпочинку громадян (вокзали, ринки, торговельні та розважальні центри тощо), публічних місцях, на перехрестях доріг, особливо місцях концентрації ДТП, де найбільш часто відбуваються правопорушення, буде встановлена до кінця цього року роботизована система відеонагляду для Головного управління національної поліції Харківщини. Також будуть установлені стаціонарні переговорні апарати термінового виклику спеціальних служб (підрозділів поліції, ДСНС, медичної допомоги) з виведенням сигналу, який від них надходить, до служби «102».

Роботизовані комплекси дозволять не тільки моніторити і відстежувати ситуацію, але й розпізнавати образи людини та автомобіля, ідентифікуючи їх, а також негайно передавати інформацію для оперативного реагування на надзвичайні події до Головного управління національної поліції та Служби безпеки України у Харківській області. Вартість реалізації цієї програми складає 5 млн грн на 2018 та 2019 роки. На цей рік виділено 2,5 млн грн.

Крім того, додатково було виділено 2 млн грн на облаштування системами відеоспостереження установи виконання покарань області у зв’язку з невідкладною необхідністю профілактики втеч із місць позбавлення волі.

Читайте також: Півмільйона євро отримає медицина Харківщини