За тиждень сапери знищили понад 700 вибухонебезпечних предметів на Харківщині

15.05.2023 17:52 Суспільство
фото: ДСНС у Харківській області фото: ДСНС у Харківській області

Зведений загін піротехніків ДСНС продовжує очищення від вибухонебезпечних предметів деокуповані території Харківської області.

За минулий тиждень сапери 282 рази виїжджали для проведення розмінувальних робіт. Результат – мінус 765 мін і боєприпасів. Про це «Слобідський край» повідомляє з посиланням на пресслужбу ДСНС у Харківській області.

«Якщо це міна «Пелюстка» у якої є самоліквідація, то ми її знищуємо на місці. А якщо це протитанкова міна, то забираємо з собою її, потім вивозимо на майданчик і знищуємо на місці. Але, як показує практика, навіть протитанкові міни ми теж знищуємо на місці. Найнебезпечніша частина роботи – пошук вибухонебезпечних предметів у великих зарослях, коли обстежуємо об’єкти критичної інфраструктури та якщо візуально нічого не видно. Мотивує те, що крім нас цього ніхто не зробить. Людям потрібно допомагати», - говорить старший сапер Микола Тимошенко.

Микола Тимошенко

Загалом на території Харківської області знайдено та знищено 60 530 одиниць мін і нерозірваних боєприпасів. Очищена територія площею близько 2500 га, перевірено 275 км автомобільних доріг, 1590 км ЛЕП, 189 км газопроводів, 160 км залізничних колій, обстежено 52 об’єкти. 

Нагадаємо, з 4 по 10 травня на Харківщині було проведено розмінування на 144 гектарах території.

Також ми писали, що в Ізюмській громаді Харківської області наразі працюють 15 піротехнічних розрахунків зведеного загону ДСНС.

Нещодавно на трасі Київ – Харків – Довжанський поблизу міста Балаклія було знайдено 8 протитранспортних мін. Міни були розміщені майже впритул до проїзної частини. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко