Заборонили полювання у прикордонних районах Харкова

13.08.2015 04:57 Суспільство
Фото: rybalka.kaspyinfo Фото: rybalka.kaspyinfo
Згідно з проектом розпорядження голови облдержадміністрації Ігоря Райніна, полювати дозволено на території 8 районів.

За інформацією заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка, сьогодні в області налічується 35 підприємств, установ та організацій, яким надано в користування мисливські угіддя. Але дозвіл на полювання в цьому сезоні отримали не всі.

«Облдержадміністрація погодила норми, строки та порядок здійснення полювання в сезон 2015-2016 років тільки 14 мисливським господарствам та Харківській обласній організації УТМР. Полювати на сьогоднішній день дозволено на території лише 8 районів області», - зазначив Євгеній Шахненко.

У зв’язку з воєнними діями на Донбасі, заборонено полювання на території 11 районів Харківщини: в Золочівському, Дергачівському, Харківському, Вовчанському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Куп’янському, Борівському, Ізюмському, Барвінківському та Близнюківському.

«Частина районів, де заборонено полювання, межують з територією Російської Федерації, частина - із зоною АТО. Тож ми вимушені обмежити можливості полювання в цьому сезоні, адже перебувати на цих територіях із зброєю – небезпечно для мисливців», - пояснив заступник голови ХОДА.

Довідка. Встановлення обмежень щодо користування мисливськими угіддями та здійснення полювання належить до повноважень обласних, районних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, згідно зі статтею 8 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта