Загрози відключення тепла в області немає

25.01.2017 06:35 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Як повідомили в Управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА, опалювальний сезон у регіоні проходить стабільно, всі котельні працюють у штатному режимі.

«Заяви окремих суб'єктів господарської діяльності про можливість відключення жителів Харкова і області від тепла є абсолютно безпідставними, - підкреслив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький. - На даний момент виникли деякі складності у взаєморозрахунках між підприємствами області, але вони не носять системного характеру. Обласна адміністрація тримає ситуацію під контролем і робить все можливе для якнайшвидшого вирішення проблеми».

Так, у зв'язку з неповними розрахунками з НАК «Нафтогаз» низка теплових підприємств регіону отримали ліміти на газ із незначною затримкою. Проте всі теплопостачальні підприємства забезпечені газом. Обласна адміністрація звернулася до центральних органів влади, щоб прискорити процес оформлення протоколів по пільгах та субсидіях, які сьогодні знаходяться в Міністерстві фінансів, для погашення заборгованості.

За словами Олексія Белоцького, проблеми у взаєминах господарюючих суб'єктів ніяк не позначаться на мешканцях області.

«Про відключення від теплопостачання населення та об'єктів соціальної сфери не може бути й мови», - підкреслив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу.

Що стосується електроенергії, АК «Харківобленерго» працює у штатному режимі. Незважаючи на неповноту розрахунків, в повному обсязі виконуються як постачання електроенергії, так і заходи щодо забезпечення надійності мереж.

Довідка. У Харківській області працюють 780 котелень, які опалюють 8381 житловий будинок з централізованим опаленням, а також об'єкти соціальної сфери: 709 дитячих садків, 790 шкіл і 1035 закладів охорони здоров'я.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта