Замість армії - до вишу. Студенти Харкова розумнішають (ФОТО)

20.08.2015 10:30 Суспільство
Фото: portal.lviv.ua Фото: portal.lviv.ua
Заступник голови ХОДА Юлія Світлична розповіла, що в це му році до ВНЗ Харкова було зараховано 55686 тисяч студентів, що на 300 місць більше, ніж в минулому році.

З них, 18 294 місця розраховані для бюджетників. У порівнянні з минулим роком, число бюджетних місць залишилося на колишньому рівні. Конкурс також залишився на рівні минулого року -  10,2 чоловіка на місце.

Також, Юлія Світлична розповів, що до ВНЗ Харкова цього року надійшло 2200 переселенців, при цьому 1266-и студентам були надані бюджетні місця, для здобуття вищої освіти.

В цілому, якщо говорити про студентів-переселенців, то їх кількість майже в два рази нижча, в порівнянні з минулим роком, за даний період. Це пов'язано з тим, що дана каткегорія людей вже рік знаходиться на мирній території і має можливість влаштовувати своє життя самостійно.

Фото Юлії Шматченко

За словами заступника голови ХОДА Юлії Світличної, найпопулярнішими, за підсумками вступної кампанії, стала лікарська справа. На другому місці - філологія. Комп'ютерна інженерія займає третє місце за вотсребованності, серед абітурієнтів 2015 року.

Костьольна рейтингу ВНЗ, в місті Харкові, можна виділити Харківський національний університет ім В.Н Каразіна - він на першому місці. Друге, за популярністю серед студентів, навчальний заклад, можна вважати Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого, Національний аерокосмічний університет імені М. Є. Жуковського.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта