Житель Дергачівського району переправляв нелегалів через кордон

02.12.2019 14:13 Суспільство
Фото: khar.gp.gov.ua Фото: khar.gp.gov.ua
Ділок був у змові з деякими прикордонниками та митниками пункту пропуску «Гоптівка».

Дергачівська місцева прокуратура спільно з працівниками Управління СБУ в Черкаській області припинила діяльність «каналу» з переправлення нелегалів через державний кордон. За інформацією керівника місцевої прокуратури Станіслава Пієва, мешканець Дергачівського району вступив в попередню змову з невстановленими особами з числа працівників державної прикордонної служби та митниці ДФС, які здійснюють діяльність на пункті пропуску «Гоптівка». За гроші організатор незаконного переправлення осіб через державний кордон України перевозив осіб у власному автомобілі. Щоб приховати свою злочинну діяльність, зловмисник ховав нелегалів під речами.

Під час чергового перетину пункту пропуску правоохоронці затримали злочинця в порядку статті 208 КПК України. Зловмиснику повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

30 листопада 2019 року Дергачівський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Наразі прокуратурою готується апеляційна скарга на вказане рішення суду.

Читайти також: Велика пожежа сталася в селі під Харковом - ФОТО

Андрій Соха