Жителі області отримали понад 30 мільйонів гривень матеріальної допомоги

20.07.2020 14:26 Суспільство
На Харківщині щороку збільшується кількість мешканців, які звертаються в облраду по матеріальну допомогу через скруту.

У першому півріччі 2020 року було виділено понад 30 мільйонів гривень на матеріальну допомогу жителям регіону. Про це повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

– Обсяг звернень від жителів області, які потребують надання грошової допомоги на вартісні операції, довготривале лікування, у тому числі на лікування учасників антитерористичної операції, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з кожним роком зростає. Відповідно, ми збільшуємо з обласного бюджету фінансування на ці потреби, аби пом’якшити тягар людям, особливо вразливим у недузі й умовах соціальної незахищеності, – зазначив Сергій Чернов.

Так, у І півріччі 2020 року відбулося 6 засідань комісій з питань надання одноразової адресної грошової допомоги жителям Харківщини, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, та виділено одноразову допомогу 3 454 мешканцям регіону на загальну суму 30 мільйонів 26 тисяч гривень.

Загалом до Харківської обласної ради надійшло 789 письмових звернень громадян (у тому числі через депутатів різних рівнів). У зверненнях жителі краю порушували 864 різноманітні питання.

Читайте також: На яких дорогах Харківщини працювали дорожники