Жителі Харківщини стали вдвічі більше хворіти у 2021 році

02.06.2021 10:10 Суспільство
З початку року в області зареєстрували у 2,1 раза більше випадків інфекційних захворювань, ніж за такий же період 2020 року. Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі.

Із січня по квітень 2021 року інфекційні захворювання перенесли майже 5 відсотків жителів Харківської області. У минулому році – більше 2 відсотків. 

У лабцентрі відзначачають зростання кількості ГРВІ й гастроентероколітів з невстановленим збудником. Знизився рівень туберкульозу, гострого і хронічного гепатитів A, B, C,  кору, хвороби Лайма, сальмонельозу, шигельозу, ротавірусного ентериту, кашлюка, ієрсиніозу, лямбліозу, вірусного менінгіту, педикульозу. Уражених гельмінтами та найпростішими зареєстровано в половину менше, ніж минулоріч. Цьогоріч менше людей постраждали від кліщів та укусів тварин.

Читайте також: Скільки заробляють жителі Харківської області

Незмінним залишився рівень менінгококової інфекції та малярії – 1 і 3 випадки відповідно. Не зареєстровано черевного тифу та паратифів, дифтерії, поліомієліту, лептоспірозу, лістеріозу, правцю, сибірки, бруцельозу, туляремії, ГЛНС, орнітозу, краснухи.

Загалом за чотири місяці 2021 року в Харківській області зареєстрували майже 130 тисяч випадків інфекційних захворювань.