Змінено норми споживання газу

30.01.2019 15:40 Суспільство
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Кабінет Міністрів України 30 січня ухвалив рішення про встановлення норми в 3,29 кубометра газу на одну особу на місяць для домогосподарств, які не мають лічильників.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду нагадав, що норма в 3,3 кубометра була встановлена у 2016 році. Проте за рішенням суду вона була скасована, і в дію вступили старі, збільшені і несправедливі, норми споживання.

Як зазначив глава Уряду, завищені норми споживання були встановлені внаслідок того, що на рішення Уряду було подано до суду і суд скасував його.
— Ми будемо відстоювати свою правоту, але потрібне нове рішення, – сказав Володимир Гройсман. – Ми встановлюємо нову норму – 3,29 кубометра. Така норма буде затверджена.

Нагадаємо, у грудні 2018-го «Нафтогаз» повідомив, що Верховний Суд України скоротив норми споживання газу для домогосподарств без лічильників. Зокрема, норми повернули до позначки 3 кубометри на людину. Проте пізніше «Нафтогаз» спростував повідомлення про скорочення норм споживання газу. Таким чином, продовжувала діяти постанова Кабміну № 619 в редакції до 1 жовтня 2014 року, згідно з якою норма споживання при наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання становила 9,8 кубометра.

Читайте також: Через сніг в області почали обвалюватися дахи будинків