Зразкові відділи поліції створять на Харківщині

28.04.2017 07:30 Суспільство
Фото з соцмережі Фото з соцмережі
В семи районах області стартував проект Євросоюзу «20 зразкових відділів поліції».

Шість мільйонів євро Європейський Союз виділив на проект «Підтримка реформи поліції в Україні». Він спрямований на покращення взаємодії з громадськістю у 20 відділах поліції трьох областей України. Проект є продовженням діяльності Консультативної місії ЄС і буде реалізовуватися протягом 18 місяців поліцією Швеції, Управлінням ООН з обслуговування проектів (UNOPS) за підтримки КМЄС.

Проект буде впроваджуватися в експериментальному порядку у 20 відділеннях на території Київської, Харківської та Львівської областей. Вони будуть оснащені сучасними комп’ютерними системами, транспортом, логістикою. Експериментальні відділи були обрані за результатами соціологічних досліджень, які проводилися в регіонах. Це регіони з найбільш напруженою оперативною обстановкою.

На Харківщині експеремент впроваджуватимуть в семи відділах поліції: Валківському, Дергачівському, Ізюмському, Нововодолазькому, Балаклійському, Харківському та Чугуївському.

Для покращення взаємодії поліції з громадою проект передбачає ремонт приймальних приміщень поліцейських відділів – учасників проекту та передачу 15 поліцейських автомобілів. У рамках проекту також планується проведення тренінгів з лідерства для керівників вищої та середньої ланки поліції, а також навчання в інших сферах, наприклад, курси управління стресом.

ЯК ХАРКІВСЬКІ ВИРОБНИКИ ШУКАЮТЬ «КЛЮЧІ» ДО РИНКУ ЄС

Скандинавська модель охорони громадського порядку передбачає попередження насильства під час масових заходів (мітингів, спортивних заходів тощо) шляхом постійного спілкування з натовпом, ретельного планування та аналізу ризиків. Основним принципом є сприяння проведенню мирних зібрань та підтримка демократичних прав громадян.

 Мирослава Кольцова

Автор: Администратор сайта