Як зберегти якість медичних послуг у прифронтових громадах

09.05.2024 15:19 Влада
Фото з архіву Слобідського краю Фото з архіву Слобідського краю

Заклади охорони здоров’я мають вдосконалювати співпрацю з НЗСУ, вважають у Харківській обласній раді, особливо ті, що знаходяться поблизу лінії зіткнення з ворогом.

Про це медіа «Слобідський край» пише з посиланням на голову Харківської обласної ради Тетяну Єгорову-Луценко.

Вона повідомила, що взяла участь у роботі Регіональної комунікаційної платформи посилення співпраці між представниками/-цями органів місцевого самоврядування, Національною службою здоров’я України та медичною спільнотою Харківської області.

Проведенню заходу сприяла Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery).

– Для медичних закладів прифронтового регіону важлива ефективна співпраця з НСЗУ – мова йде про контрактування і збереження коштів. Ми повинні робити все можливе задля підтримки медустанов та надання якісних послуг жителям регіону на тлі відпливу кваліфікованих кадрів. Особливо зараз, коли йде війна, – наголосила керівниця обласної ради.

За її інформацією, у контексті діяльності ПРООН в Україні щодо відновлення та розвитку медичної сфери Харківської області на 2024 рік передбачено закупку обладнання для надання реабілітаційних медичних послуг та паліативно-хоспісної медичної допомоги, закупку телемедичних кейсів, стаціонарних та портативних дефібриляторів, посилення потенціалу лабораторій тощо.

– Вдячна нашим громадам, які роблять усе можливе, щоб розвивати міжнародне співробітництво. А нашим іноземним партнерам вдячна за те, що в цій складній ситуації продовжують працювати та допомагати, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Слобідський край раніше писав, як змінюється робота місцевого самоврядування у воєнний час