Чи продовжать виплати переселенцям з Донбасу? Коментар соцслужби Харкова

27.04.2015 08:02 Влада
ukr.media ukr.media
Переселенці із зони АТО та Криму ще півроку зможуть отримувати щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання.

Відповідну постанову прийняв Кабінет Міністрів України.

У квітні для багатьох переселенців, які почали отримувати допомогу в листопаді, добігає кінця термін виплати соціальної допомоги. Однак, за півроку ситуація в країні не змінилася, досі близько 1,8 мільйона людей не можуть повернутися в рідні міста. Тому урядом прийнято рішення про продовження адресних соціальних виплат ще на шість місяців. Порядок призначення допомоги залишився практично без змін.

- Громадянин України повинен з довідкою переселенця прийти в управління соціального захисту за місцем проживання і написати відповідну заяву. Причому на зворотному боці довідки повинна стояти відмітка з міграційної служби. 505 норма залишилася без змін, на допомогу мають право переселенці як працездатного віку, так і не працездатного, - зазначає начальник відділу державних соціальних допомог управління соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Тетяна Коненко.

Допомога для непрацездатних громадян складає 884 гривні на людину. Для працездатних - 442 гривні. При цьому загальна сума допомоги на одну сім'ю не повинна перевищувати 2400 гривень.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта