Чітке планування, нові технічні рішення та надійний тил: Сирський звернувся до ЗСУ

09.02.2024 12:24 Влада
Фото: Олександр Сирський Фото: Олександр Сирський

Олександр Сирський, призначений 8 лютого Головнокомандувачем ЗСУ, подякував бойовим побратимам і посестрам із Сухопутних військ Збройних Сил України та ОСУВ «Хортиця» та окреслив свої першочергові завдання на новій посаді.

Як передає «Слобідський край», про це Олександр Сирський написав у своєму офіційному Телеграм-каналі.

«Шановні бойові побратими та посестри, з ким мав честь служити в лавах Сухопутних військ Збройних Сил України та ОСУВ «Хортиця»! Дякую вам за кожен день ратної роботи, проведеної разом на найтяжчих ділянках фронту нашої визвольної війни! Ваша звитяга, професійність, відданість справі захисту Батьківщини та наполегливість у виконанні бойових завдань є фундаментом стійкості нашої оборони і не дозволяє ворогові реалізувати загарбницькі наміри», – написав він.

Також новопризначений Головнокомандувач ЗСУ окреслив головні та першочергові питання, які стоять перед української армією, яка вже майже два роки боронить свою землю від російських загарбників.

«На порядку денному стоять нові завдання. Насамперед це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту в новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів. Найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин була і залишається основним завданням військової логістики. Знати всі без винятку потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці – завдання штабів усіх рівнів. Саме кваліфікація особового складу органів військового управління є вирішальною для розробки й успішної реалізації задумів та планів», – сказав Олександр Сирський.

Новий головком підкреслив, що життя і здоров’я військовослужбовців завжди  були та є головною цінністю Української армії.

«Відтак, дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається як ніколи актуальним», – наголосив Олександр Сирський.

Також він зазначив, що одним з майбутніх векторів побудови перемоги у війні стане запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду, як, приміром, застосування безпілотних систем, сучасних засобів радіоелектронної боротьби.

«Лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на цьому шляху. Та, безумовно, надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні», – сказав він.

Нагадаємо, 8 лютого Президент України Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади  Головнокомандувача ЗСУ та призначив Олександра Сирського. 

Автор: Галина Гришко