Дивіться, хто прийшов. Нові обличчя РДА Харківщини

20.02.2015 08:43 Влада
atn.ua atn.ua
У вівторок 10 лютого Петро Порошенко призначив голів одразу дванадцяти райдержадміністрацій Харківської області. І серед них – лише чотири нові обличчя.

Швидко повернулися 

Трохи більше тижня тому Харківщина отримала нового губернатора, тепер зміни дійшли до керівництва районів області. 6 лютого на своїй першій прес-конференції на посаді голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін анонсував призначення принаймні десяти голів районних адміністрацій, адже на той час уже підписав подання до Адміністрації Президента на їх узгодження. Казав, що добирав кандидатури за принципом професійності та порядності, оскільки у країні та в області складна економічна й фінансова ситуація.

– Час непростий. Аматорів та любителів брати не будемо, – обіцяв 6 лютого Ігор Райнін.
Сказано – зроблено. І вже 17 лютого Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження про звільнення дев’ятьох голів районних державних адміністрацій Харківської області, яких у квітні 2014-го призначав тоді ще в. о. Президента Олександр Турчинов. Щоправда, цього ж дня вісьмох із цих самих людей повернув на їх посади. Таким чином, після короткочасного формального звільнення знову призначені керівниками РДА: в Борівському районі – Віталій Кіян, у Ізюмському – Любов Шамрай, у Коломацькому – Віктор Манько, в Краснокутському – Олександр Марчук, у Куп’янському – Микола Ситник, на Лозівщині – Сергій Красноперов, у Сахновщинському районі – Іван Котула, у Шевченківському – Євгеній Красноруцький.

З ким маємо справу

Нових голів райдержадміністрацій отримали цього ж вівторка чотири райони Харківщини. Зокрема, на посаду голови Близнюківської РДА Петро Порошенко призначив Сергія Шахматенка. Про нового очільника району відомо, що йому 59 років, це аграрій із значним стажем – більше 26 років займається вирощуванням сільськогосподарських культур, з 2004 року Сергій Шахматенко – співзасновник ТОВ «Колос», що в Лозовій. У жовтні 2014 року від «Народного фронту» балотувався до Верховної Ради по 179 виборчому округу.

ПРО НОВІ ОБЛИЧЧЯ У ВЛАДІ ХАРКІВЩИНИ ЧИТАЙТЕ У ДРУКОВАНІЙ ГАЗЕТІ АБО ЗАМОВЛЯЙТЕ НОМЕРИ ОНЛАЙН

До цього Близнюківську райдержадміністрацію півроку очолював Василь Пащенко. Розпорядженням Президента його було звільнено в жовтні минулого року.

Ще новий керівник – у Зачепилівській районній державній адміністрації. На цю посаду Петро Порошенко призначив 56-річного Андрія Коноплю. Він працює в Зачепилівській РДА з 1992 року, а його загальний стаж на держслужбі – 25 років. У різні роки він був головним економістом управління сільського господарства, очолював фінансове управління, був заступником і першим заступником голови райдержадміністрації. Також два роки керував реєстраційною службою Зачепилівського районного управління юстиції. До Андрія Коноплі цю райдержадміністрацію майже рік очолювала Олена Подколзіна. Розпорядження про її звільнення було підписано у вересні 2014-го Петром Порошенком. 

Варвара Барська, матеріал з газети "Слобідський край" №21 від 19.02.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта