Допомога військовим. Місцеві бізнес та влада закупили для армії обладнання (ФОТО)

22.04.2014 07:58 Влада
фото Катерини Терещенко фото Катерини Терещенко

У рамках Всеукраїнської акції «Підтримай українську армію» керівництво Печенізького району разом із сільгосптоваровиробниками,  а також підприємцями придбали для однієї з військових частин області необхідні для служби екіпіровку та обладнання.

Між військовою частиною А-0501, більш відомою як 92-га окрема механізована бригада, що дислокується в селі Клугино-Башкирівка Чугуївського району, та Печенізьким районом уже давно налагоджено тісну взаємодію. Участь у заходах на День Перемоги або проведення занять з військово-патріотичного виховання у школах – військові є частими гостями на Печеніжчині. Тут їх називають не інакше як «захисники», адже ця військова частина є найбільшою серед інших військових частин в області та найближчою за розташуванням до Печенізького району. Протягом кількох років матеріально-технічній базі військової частини практично не приділялося уваги, що призвело до значного спрацювання техніки. Тож місцеві підприємці та фермери об’єдналися з керівництвом району для надання допомоги військовослужбовцям.


– Ми організували декілька круглих столів, поспілкувалися з військовими на предмет конкретних потреб у частині, – розповідає голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров. – І після того, як нам надали перелік речей, які вкрай потрібні частині сьогодні, ми вирішили власноруч закупити все необхідне, аби всі бачили конкретні речі, на які збиралися гроші.

Як зазначив Олександр Гусаров, для військовослужбовців було закуплено спальні мішки, запасні частини, розвантажувальні жилети, прилади нічного бачення, тонометри, генератори, рації та інше технічне обладнання на загальну суму 63 тис. грн.


– Необхідність у допомозі завжди є, адже досить тривалий час наші Збройні Сили фінансувалися за залишковим принципом, – каже заступник командира з виховної роботи 92-ї окремої механізованої бригади підполковник Андрій Семенович. – Ця допомога не тільки покращує наше матеріальне становище, а й підтримує бойовий дух. Сьогодні військовослужбовці добре виконують завдання, патріотизм у частині є.
Директор фермерського господарства «Аграрна Слобода» Сергій Євтушенко – один з ініціаторів ідеї долучитися до Всеукраїнської акції усією громадою. Чоловік розповідає, що вже встиг приєднатися до підтримки Збройних Сил України, надіславши велику кількість повідомлень на номер мобільного телефону«565». Але відчував, що внесок у цю справу можна зробити й більший.

– Землі мого господарства розташовані на межі трьох районів, тож я не раз бачив, у якому скрутному становищі перебуває військова частина у такий складний час, – каже Сергій Валентинович. – А коли військові бачать, що населення до них не байдуже, це стає дуже важливим моментом підвищення їхнього бойового духу.

Отже, 17 квітня на центральній площі селища Печеніги відбулась урочиста передача матеріальних цінностей.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №47 від 19.04.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта