Довгобуди геть. У Мінрегіону хочуть ліквідувати більшу частину недобудов

11.04.2013 06:57 Влада
http://kontrakty.ua http://kontrakty.ua
Майже 17 тисяч недобудованих об'єктів хочуть ліквідувати в Україні. Житлові будинки-недобудови зносити не будуть.

Найбільше таких об'єктів зосереджено в Донецькій (8,4% загальної кількості в країні), Харківській (5,8%) областях, Автономній Республіці Крим та Житомирській області (по 5,6%), найменше - у Севастополі та Рівненській області (1,7% і 1,9% відповідно), повідомляє ТСН.

На сьогоднішній день в Україні налічується 16,9 тисяч недобудованих об'єктів, з них 60% підлягають знесенню.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку і будівництва України Геннадій Темник.

- На виїзному засіданні Мінрегіонбуду було проаналізовано фактичний стан довгобудів. Будівництво 20% цих об'єктів було розпочато ще в радянський час, 40% - в період з 1999-го по 2006 рік. А 10% - це ті об'єкти, які на даний момент продовжують будуватися, - сказав Темник.

За словами міністра, 27% довгобудів можна добудувати за призначенням (тобто, якщо це була школа - то добудувати школу). Призначення ще 15% довгобудів пропонується змінити.

- Припустимо, що змінилася ситуація і зникла необхідність добудовувати цей об'єкт. Але все таки існує можливість його перепрофілювати під інший об'єкт, - уточнив Темник.

За словами міністра, 60% довгобудів - це ті об'єкти, які можуть бути знесені через недоцільність і відсутністі технічної можливості їх добудувати.




Джерело: ТСН
Автор: Администратор сайта