Екс-прикордонник зі спільниками за гроші допомагав нелегалам тікати до Росії

29.01.2015 11:00 Влада
До складу організованої злочинної групи входили п'ятеро мешканців Харківщини у віці від 24 до 43 років.

Ватажок угруповання по своїх зв'язках у Москві отримував замовлення на переправлення іноземців до Росії, переважно громадян Азербайджану та Узбекистану.

Як повідомляє прес-служба СБУ в Харківській області на сторінці в Facebook, нелегали не мали законних підстав для в'їзду на територію Російської Федерації: офіційна заборона, відсутність документів, прострочена реєстрація тощо.

«Зловмисники організовували перетин нелегалами державного кордону на територію Бєлгородської області поза встановленими пунктами пропуску. Їм допомагав колишній прикордонник, який забезпечував нелегальних мігрантів підробленими документами. «Послуга» по незаконному переправленню осіб через держкордон коштувала в середньому від 1,5 до 2 тисяч доларів», - йдеться в повідомленні.

В кінці 2014 співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями Харківського прикордонного загону затримали всіх членів злочинного угруповання, в тому числі й організатора.

У середині січня п'ятьом зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Джерело: Facebook
Автор: Администратор сайта