Голова Харківської облради призвав жителів Харківщини до відповідальності під час карантину

28.03.2020 17:50 COVID-19
Фото: unian.net Фото: unian.net
Сергій Чернов закликав усіх усвідомити, що карантин – не відпустка, не час для пікніків і масових зібрань на природі.

У зверненні до жителів Харківської області він застерігає:

«Дорогі земляки!

Вкотре звертаюся до вас із засторогою: не втрачайте пильність та не ставтеся легковажно до найбільшої небезпеки сьогодення, яку несе для нас і наших близьких коронавірусна інфекція.

Цей ворог страшний, бо ми досі беззахисні перед ним. Він, не розбираючи, вихоплює будь-кого зі спокійного життя. Перед нами приклад успішних країн, які щодня втрачають сотні й навіть тисячі своїх громадян. Як свідчать дані Всесвітньої організації здоров'я, на COVID-19 у світі вже захворіли майже 600 тисяч людей.

Україна на упередження поширення інфекції застосувала безпрецедентні заходи, запровадивши карантин. Так, це болісно для економіки. Але, лише максимально обмеживши сьогодні контакти й спілкування, можна мінімізувати людські жертви.

Шановні земляки! Будьте відповідальними. Карантин – не відпустка, не час для пікніків і масових зібрань на природі.

Залишайтеся вдома! Використовуйте в магазині чи аптеці маску, рукавички, дезінфекційні засоби. Запасіться терпінням: криза мине і життя неодмінно завирує у звичному темпі. Але йому, життю, саме ми даємо шанс сьогодні. Будьте поруч з близькими, даруйте одне одному увагу, тепло родинного спілкування. Тілесного і духовного здоров'я усім нам!»

 Читайте також: Перший випадок коронавірусу зафіксовано на Харківщині: що відомо про хворого