Громади Харківщини навчатимуть, де шукати ресурси для наповнювання бюджетів

09.07.2021 17:10 Влада
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край
9 липня Харківська обласна рада та державна податкова служба підписали угоду про співробітництво, в рамках якої громади навчатимуть наповнювати місцеві бюджети та ефективно працювати в умовах реформ.

Зараз у громадах Харківщини виникають гострі питання, пов’язані зі змінами, що відбуваються в країні, – фінансова децентралізація, реформа адміністративно-територіального устрою,  зміна Податкового та Бюджетного кодексів тощо. За словами голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету Людмили Немикіної, часто такі проблеми виникають у громадах, де голів обирали вперше. Зокрема, вона зазначила, що у п’яти громад області можуть виникнути проблеми з виконанням бюджету. 

Читайте також: У громадах Харківщини нарахували понад 35 тисяч гектарів вільних земель

Харківська обласна рада і державна податкова служба вирішила об’єднати свої зусилля, щоб виправити ситуацію. 9 липня між головою Харківської облради Артуром Товмасяном та начальником Головного управління ДПС у Харківській області Артемом Єфремовим була підписана угода про співпрацю, в рамках якої для громад проводитимуться навчальні семінари, де фахівці пояснюватимуть основні нюанси нововведень. Також плануються консультації з громадськістю щодо удосконалення податкового законодавства в цілому.

Перше таке навчання відбудеться 15 липня на території Пісочинської громади.

Підписання угоди між Харківською облрадаю та ДПС

– Ми об’єднали наші зусилля для досягнення спільної мети – розвитку Харківської області. Я переконаний, що підписана угода та наша спільна праця вже незабаром надасть свої плоди, і надходження в бюджет області збільшаться. Для нас важливо розвивати партнерські відносини між платниками податків та органами влади. Всі мають розуміти, що податки – це перш за все наповнення місцевих бюджетів. Тобто ремонт доріг, оновлення інфраструктури, соціальна політика,  – підкреслив під час підписання угоди голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.

Також під час заходу була підписана угода про співпрацю між Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області та Громадською радою при Головному управлінні ДПС у Харківській області.