Харківщина отримала 9 мільярдів гривень із держбюджету

21.12.2021 12:09 Влада
Кошти підуть на розрахунки з різниці в тарифах у Харківській області.

21 грудня на сесії обласної ради затверджено субвенцію з Державного бюджету в обласний бюджет Харківщини. Відповідно до постанови Уряду України 1340 від 15 грудня розмір коштів складає 9 мільярдів 14 мільйонів 342 тисячі гривень. Про це повідомив сайт Харківської ОДА.

Гроші підуть на рахунки комунальних підприємств області, які надають послуги з теплозабезпечення та водопостачання. Комунальники можуть використати кошти на погашення боргів за газ, електроенергію та ПДВ.

Читайте також: Депутатів Харківської області скликають на сесію

– По прямих договорах із НАК «Нафтогаз» буде списано борги підприємств теплокомуненерго за спожитий газ у періоді 2016-2021 років. Це буде першочергово. Підприємства також мають змогу закривати наявний на сьогодні борг із ПДВ, якщо він є та якщо буде надано акт звірки між податковою інспекцією та підприємством, яке буде його закривати. Також підприємства можуть закривати борги за електроенергію. Не дивлячись на те, що до кінця фінансового року залишається мало часу, проблем з розрахунками не повинно бути, адже для цього все підготовлено, – розповів директор Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОДА Сергій Магдисюк.

Автор: Михайло Татарінов