Харківська область отримала нові «швидкі» від міжнародних партнерів

29.11.2022 13:52 Влада
До Харківської області з Франції надійшла гуманітарна допомога у вигляді нових спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги. А також від міжнародних партнерів майже 5000 спальних мішків для обласних пунктів обігріву.

До Харківської області надійшли три карети швидкої, які були передані в рамках гуманітарної місії асоціацією «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» – «Aide Médicale et Caritative France-Ukraine» за підтримки операційного директора Діани Дольс, асоціації «Ouest-France Solidarité» та за сприяння голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

Нові спеціалізовані автомобілі оснащені сучасним обладнанням для надання невідкладної швидкої допомоги мешканцям Харківщини.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко і її радник Євгеній Грицьков передали ключі від карет швидкої керівнику Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктору Забашті.

– Ви – справжні герої, в умовах бойових дій робите свою нелегку і гідну справу, ризикуючи своїм життям, рятуєте життя жителям Харківщини. За це вам низький уклін, – подякувала голова Харківської обласної ради колективу Центру.

Як повідомив Віктор Забашта, нові автомобілі будуть направлені для роботи в деокуповані громади області для найшвидшого реагування та надання якісної невідкладної допомоги мешканцям.

Внутрішнє обладнання нових карта «швидкої» для Харківської області

Транспортування карет швидкої здійснювалося за допомогою організації Ambulance Anti War Convoy та благодійного фонду «Колос».

Також міжнародний фонд Renew Democrace Initiative передав гуманітарну допомогу у вигляді 4980 спальних мішків для Харківської обласної клінічної лікарні, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, обласних і міських пунктів обігріву громадян.

Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну фонд RDI активно допомагає Харківській області повернутися до нормального життя: забезпечує медичні та соціальні заклади лікувальними наборами, харчовими продуктами та засобами для підтримки життєзабезпечення громадян нашого регіону.