Канадський "медичний" грант отримала Харківщина

28.01.2015 12:36 Влада
Харківська область прийняла найбільше тимчасових переселенців із зони АТО. Люди живуть у віддалених селах та селищах і потребують медичної допомоги.

Зі слів тимчасово виконуючого обов'язки заступника голови облдержадміністрації Вадима Глушка, медична допомога переселенцям - велике навантаження на обласний бюджет.

Без урахування коштів від волонтерів та інших організацій, з обласного бюджету вже витратили 37 млн грн на медичні потреби біженців. Саме тому він звернувся до фахівців ВООЗ за допомогою.

За словами Вадима Глушка, незабаром на Східній Україні почнуть працювати МПНД (мобільні пункти невідкладної та первинної допомоги), які представляють собою машини «швидкої допомоги» зі всіма необхідними медикаментами.

Всі фінансові витрати медичних працівників та автомобілів оплатяться за рахунок канадського гранту, яким вже перераховано 200 тис. доларів. У кожній машині будуть працювати лікар і медична сестра. Мобільні пункти будуть розміщуватися на базі фельдшерських пунктів у районах області, а також виїжджати у віддалені селища, де обмежений доступ до медичних послуг і де, в тому числі, проживають переселенці, для надання їм медичної допомоги.

На даний момент ВООЗ в Україні має п'ять таких машин «швидкої допомоги».
За планом, МПНД будуть працювати на території області три місяці.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта