Кастинг в органи прокуратури стартував у Харкові

20.07.2015 13:40 Влада
Фото: focus.ua Фото: focus.ua
Сьогодні, 20 липня, в Україні стартувала кампанія з прийому документів на керівні посади місцевих прокуратур.

Приймальні комісії працюватимуть у п'яти містах країни: Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі та Львові. Зокрема, у Харкові прийматимуть папери на заміщення керівних посад нових місцевих прокуратур у Харківській, Полтавській, Сумській та Луганській областях. Участь у конкурсному відборі може взяти будь-хто. Головне мати юридичну освіту і п'ятирічний досвід роботи за фахом. Кандидати повинні будуть пройти цілу низку тестів, зокрема, законодавчих та психологічних. Останнім етапом перевірки стане співбесіда, яка буде транслюватися в прямому ефірі.

Всього по Україні планують набрати 700 нових співробітників прокуратури. Всі вони пройдуть процедуру підготовки аналогічну патрульним поліцейським. За рахунок цього автори реформи планують повністю зруйнувати радянську систему прокуратури, а також дозволити через відкриті конкурси залучити до служби людей, які до цього не працювали в її структурах. Крім того, реформа має створити "соціальні ліфти" для чинних працівників, які через конкурси зможуть потрапити на керівні посади.

Після завершення реформи загальна чисельність співробітників прокуратури не буде перевищувати 10 тис. осіб. За рахунок же такої оптимізації правоохоронцям обіцяють підвищити зарплати щонайменше до 15 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські прокурори підуть на біржу праці. У плані звільнення 200 співробітників

Реформа проводитиметься одночасно по всім областям і передбачає окрім оптимізації штату зменшення кількості місцевих прокуратур. По всій Україні їх планують залишити 178. Зокрема, в Харківській області замість наявних 35 районних, міської та міжрайонних прокуратур буде створено 11 місцевих. Штат же передбачають скоротити більше, ніж на 200 чоловік: замість 1005 залишиться 789.

- Я впевнений, що колектив прокуратури області та люди нової формації, які прийдуть до відомства після проведення прозорої процедури тестування, поєднуючи досвід та інноваційні підходи, дозволять вивести нашу роботу на новий якісний рівень, - сказав напередодні початку прийому заявок в органи місцевої прокуратури прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

Подати документи на керівні посади місцевих прокуратур можна до 2 серпня включно. У Харкові кандидатів чекають щоденно без вихідних з 09.00 до 18.00 за адресою вул. Богдана Хмельницького, 4.

Кіра Малежик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта