Керівництву Всеукраїнської аграрної ради оголосили недовіру

Promo
13.02.2020 12:15 Влада
Фото надано Всеукраїнської Аграрної Ради Фото надано Всеукраїнської Аграрної Ради
Засновники Всеукраїнської Аграрної Ради, юридична фірма ОМП висловила недовіру керівництву ВАР, зокрема Андрію Дикуну та його заступнику Михайлу Соколову.

Під час прес-конференції в Укрінформ 11 лютого партнери ОМП Микола Орлов та Кирило Левтеров заявили, що керівники ВАР відійшли від засадничих принципів діяльності ВАР і фактично діють всупереч інтересам українських агровиробників. https://www.youtube.com/watch?v=ndBEITV3q8I&feature=emb_logo

— У 2014 році ми разом з однодумцями, партнерами, колегами створили Всеукраїнську аграрну раду — громадську організацію, основною метою якої було обстоювання інтересів аграріїв. Вона створювалася, щоб незаангажовано, аполітично, без кулуарних інтересів донести голос аграріїв до владних кабінетів, — повідомив Микола Орлов.

Головним завданням організації був захист інтересів аграріїв, і спочатку так і було, але ситуація почала кардинально змінюватися в 2018 році.

— Керівники ВАР почали гратися в політику. Критикувати владу, а не будувати міст із владою, як це планувалося. Підписувати меморандуми із, на нашу думку, не до кінця проукраїнськими політичними силами і змінювати свою позицію, — зазначив Кирило Левтеров.

Засновники переконані, що діяльність очільників організації неефективна та дискредитує ВАР і образ фермера в суспільстві. Наприклад, інформаційні війни з Міністерством аграрної політики призвели до блокування дотацій фермерам в розмірі 1 млрд грн, а блокування автомагістралей може призвести до кримінальних справ проти аграріїв, бо це є злочином.

Втім, останньою краплею, яка змусила засновників ВАР публічно висловити недовіру Дикуну та Соколову, стала інформація про їхню участь у судовому процесі проти Міністерства економіки де-факто на стороні російського Єврохіму. А якщо згадати, що під ВАР діє структура по продажу добрив, то не дивно, що журналісти пишуть, що продають саме добрива з Росії. Засновники вважають це конфліктом інтересів. Або Дикун громадський діяч, або бізнесмен. Треба обрати сторону.

Тож юридична фірма ОМП, як засновник ВАР, вимагає скликати загальні збори, щоб заслухати звіт керівництва в особі Дикуна і Соколова перед учасниками ВАР, проаналізувати фінансовий звіт організації та винести на голосування питання недовіри керівництву і переобрання очільників ВАР. Інакше подадуть в суд.