"Харківські теплові мережі" скаржаться на масові крадіжки люків, лічильників та гайок

21.11.2014 07:16 Влада
gorlovka-pravda.dn.ua gorlovka-pravda.dn.ua
Злодії, роз'їжджаючи на автомобілі по Харкову, крали каналізаційні люки.

 Про це 20 листопада на засіданні комісії з бюджету і фінансів Харківської міськради повідомив головний інженер КП "Харківські теплові мережі" Євген Зінченко.

За його словами, міліція спрацювала ефективно і зловила злодіїв.

"Збиток від крадіжки люків істотний, оскільки люк зараз коштує близько 1 тис. грн. Але крадіжки не припинилися, тільки сьогодні довелося списати шість вкрадених люків", - повідомив Зінченко.

Читайте також: ЧИ ЗМІНЯТЬСЯ ЦІНИ НА ТЕПЛО. "ХТМ" ПОЧИНАЄ БАГАТОМІЛЬЙОННУ ПРОГРАМУ МОДЕРНІЗАЦІЇ
                      «ХАРКІВВОДОКАНАЛ» ПОЧАВ НАВІДУВАТИСЯ ДО БОРЖНИКІВ ТА ОПИСУВАТИ МАЙНО

За його словами, теплові мережі страждають від злодіїв, які займаються не тільки люками.

"Недавно працівники ХТС спіймали людей, які знімали з теплотраси металеву окожушку теплоізоляції. Злодіїв передали в міліцію. Цей випадок і випадок з люками - єдині розкриті. Крадуть дуже багато майна тепломереж, ми звертаємося до міліції, але мало кого виявляють. Наприклад, в Московському районі зняли 86 теплових лічильників (вартість одного - близько 7 тис. грн), на Олексіївці було викрадено 3 тис. 860 бронзових гайок, які стояли на пробкових кранах на стояках. Крадуть і інше обладнання, наприклад, манометри, і на комунальних будинках, і на кооперативних", - зазначив Зінченко.

Він повідомив, що вкрадений тепловий лічильник в Україні застосувати не можна, так як він номерний і "засвітиться". Їх направляють в інші країни. Решта металеві деталі охоче приймають у пунктах збору металобрухту.

"Розуміють, що це вкрадено на ХТС, але все одно приймають", - зазначив Зінченко.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта