Харківських чиновників покарали за “липове” сміття

30.05.2013 12:33 Влада
http://gazeta.sebastopol.ua/ http://gazeta.sebastopol.ua/
Прокуратура перевірила роботу Державною екологічною інспекцією в регіоні.

Як повідомляє Прокуратура Харківської області, Держекоінспекція проводила незаконні розрахунки збитків, заподіяних засміченням землі, та висувала відповідні претензії органам місцевої влади. Так, лише у минулому році незаконні штрафи були виписані 9 разів. Загальна суму неправомірних нарахувань склала 5 млн. грн.

Перевірки також встановили порушення Держінспекцією вимог законодавства у сфері поводження з відходами. Так, у виконавчих комітетах місцевих рад області не було створено постійно діючих комісій, що мали займатись безхазяйними відходами. Це у свою чергу призвело до збільшення несанкціонованих сміттєзвалищ. Крім того, органи виконавчої влади не вживають достатніх заходів щодо виділення та використання коштів зі спеціальних фондів охорони довкілля для ліквідації таких звалищ.

Результатом перевірок прокуратури стало відкриття 5 кримінальних проваджень за фактом засмічення землі промисловими та побутовими відходами. Загальний розмір шкоди – майже 25 млн. грн.

Крім того, прокуратура внесла 34 подання. За результатами розгляду частини з них до відповідальності притягнули 23 посадовці, 13 з яких працюють в органах держконтролю.

Протягом цього року до Господарського суду області пред’явлено 3 позови про стягнення шкоди внаслідок забруднення територій на загальну суму понад 1 млн. грн. Наразі вони перебувають на судовому розгляді.

Автор: Администратор сайта