Харків'яни неохоче допускають спеціалістів до повірки лічильників - "Харківміськгаз"

24.03.2015 06:57 Влада
moskva.all.biz moskva.all.biz
За 2014 рік працівники ПАТ "Харківміськгаз" провели більше 12 тис. повірок приладів обліку, які використовує населення міста, що на 4,4 тис. більше, ніж у 2013 році.

Про це повідомили в прес-службі підприємства, уточнивши, що повірка лічильників газу здійснюється посадовими особами ДП "Харківстандартметрологія" спільно з працівниками сервісного центру "Харківміськгазу".

В результаті перевірок було виявлено, що 6,8 тис., або 56 % приладів не придатні до подальшого використання через погіршення вимірювальних характеристик. Крім того, виявлено 392 випадки втручання в роботу лічильників.

"До кінця 2015 року ПАТ "Харківміськгаз" планує повірити понад 15 тис. лічильників. Але це буде можливо тільки якщо не буде перешкод, наприклад, таких, як допуск споживачем у приміщення для виконання робіт. Хоча в повірці лічильника в рівній мірі повинні бути також зацікавлені і споживачі газу", - зазначив перший заступник голови правління - заступник з постачання та обліку газу Антон Яворівський.

В "Харківміськгазі" нагадали, що періодична повірка лічильників, а також демонтаж, транспортування та монтаж здійснюються за рахунок газорозподільного підприємства, тобто безкоштовно для споживача. При перевірці приладу нарахування за спожитий газ здійснюються або за показаннями встановленого лічильника з обмінного фонду підприємства, або за середніми показниками обсягів споживання, відповідно до показників аналогічного періоду минулого року.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта