Харків'яни стали менше платити за комунальні послуги

03.03.2015 07:32 Влада
firstsocial.info firstsocial.info
Близько 51 % мешканців міста Харкова оплачують послугу тепло- та гарячого водопостачання.

Про це після селекторної наради на тему нинішнього опалювального сезону і газопостачання в Україні повідомив директор КП "Харківські теплові мережі" Сергій Андрєєв.

За його словами, такий рівень оплати пов'язаний з підвищенням тарифів і складною суспільно-політичною та економічною ситуацією в країні. У минулому 2014 ці ж компослуги оплачували 96 % городян.

Також у селекторній нараді взяли участь віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Зубко звернувся до представників теплопостачальних підприємств України та органів місцевого самоврядування з проханням знизити кількість споживаного газу. Він зазначив, що запасів газу поки вистачає, але на сьогодні в Україні газу споживають на 16 % більше, ніж закладено в ліміті.

У свою чергу Андрєєв підкреслив, що в Харкові з цим проблем немає. Щомісяця за рахунок модернізації теплових мереж, зниження температури та об'єму теплоносія в місті економлять 12-14 % споживаного газу.

Автор: Администратор сайта