Кого обираємо: з кандидатами від Харківщини знайомить Оленка

Від Харківщини балотується 160 кандидатів-мажоритарників

Українці продовжують готуватися до парламентських виборів, які відбудуться 21 липня. Минулого вівторка «СК» ознайомив читачів з 22 партіями, які братимуть участь у перегонах. Але за результатами голосування за виборчими списками від політпартій у Верховну Раду пройдуть лише 225 депутатів – вони займуть половину вакантних місць. Іншу ж половину має­мо обрати в одномандатних виборчих округах (ОВК) за мажоритарною системою відносної більшості. Тобто виборці отримають два бюлетені: один буде однаковим для всіх громадян України, незалежно від їхньої реєстрації місця проживання, – з переліком партій; а другий для кожного виборчого округу буде окремим – з переліком кандидатів-мажоритарників. Останні діляться на дві категорії. До однієї належать ті кандидати, які представляють політичні партії та є висуванцями від конкретних політсил. Друга категорія кандидатів – самовисуванці. Це ті, хто не заявив про належність до жодної партії та йде на вибори сам від себе. Загалом Центральна виборча комісія зареєструвала 3181 кандидата-мажоритарника, з них 1441 висунуто партіями, 1737 – самовисуванці. На Харківщині будемо обирати зі 160 кандидатів-мажоритарників, серед яких партії висунули 78 кандидатів, ще 82 – самовисуванці. Програми всіх кандидатів можна почитати на сайті ЦВК (cvk.gov.ua). Харківська область – другий регіон після Дніпропетровщини за кількістю одномандатних виборчих округів. У нас їх 14. Хто балотується від Харківщини — дивіться у продовженні спецпроекту «Вибори-2019»

Оленка Слободенко

Оленка Слободенко

Наша сім’я продовжує готуватися до парламентських виборів, які відбудуться 21 липня. Минулого вівторка мій дідусь Степанич ознайомив нас із 22 партіями, які братимуть участь у перегонах. А я сьогодні розповім про кандидатів-мажоритарників, які балотуються від Харківської області. З власних спостережень скажу, що серед них я знайшла і чинних, добре відомих нам, нардепів, і тих, хто не вперше балотується від округу. Також серед пропонованих кандидатур багато жителів не тільки нашої області, а й інших регіонів. Тож раджу вам добре вивчити інформацію про кандидата на офіційному сайті ЦВК перед тим, як проголосувати за нього.

ОВО № 168

В одномандатному виборчому окрузі № 168, який покриває Шевченківський район Харкова, зареєстровано 13 кандидатів, з яких партіями запропоновано шістьох. Так, Сергій Баранников – представник політпартії «Об’єднання «САМОПОМІЧ», Валерій Коник представляє партію Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Від партії «Європейська Солідарність» на вибори йде Галина Куц, від політсили «СЛУГА НАРОДУ» – Марія Мезенцева, від партії «СИЛА І ЧЕСТЬ» – Юрій Ольховський. Політичну партію Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» представляє Даніл Чулков.
Також у цьому окрузі балотуються сім самовисуванців: Яніна Бондаржевська, Микола Зеленський, Світлана Падєєва, Станіслав Поляков, Дмитро Приходкін і Володимир Семиноженко та Валерій Писаренко, який сьогодні є чинним нардепом від цього округу.

ОВО № 169

А от у цьому виборчому окрузі, де голосуватимуть жителі Київського району і частини Московського району Харкова, зареєструвалося 14 кандидатів.
Так, партію «ГРОМАДЯНСЬКИЙ РУХ «ХВИЛЯ» в окрузі представляє Ніна Баласанян, політичну партію Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – Тетяна Закутня, Всеукраїнське об’єднання «Свобода» – Владислав Кіхтєв, Олександр Куницький іде від партії «СЛУГА НАРОДУ», Олександр Пилипчук – від партії «СИЛА І ЧЕСТЬ», а Микита Соловйов – від політсили «ДЕМОКРАТИЧНА СОКИРА».
Інші вісім кандидатів – самовисуванці: Вікторія Василянська, Олександр Грановський, Володимир Добровольський, Володимир Коваль, Ярослав Макаренко, Олег Петріченко, Михайло Ронін та Олександр Кірш. Останній є чинним нардепом від округу.

ОВО № 170

Цей одномандатний виборчий округ, де голосуватимуть жителі Московського району Харкова, представляють 15 кандидатів.
Серед політсил в окрузі є представники партій «Об’єднання «САМОПОМІЧ» – Андрій Іванов, «СИЛА І ЧЕСТЬ» – Акоп Казарян, «ГРОМАДЯНСЬКИЙ РУХ «ХВИЛЯ» – Олександр Кравцов, «СЛУГА НАРОДУ» – Андрій Одарченко, «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» – чинний нардеп від округу Дмитро Святаш, «Європейська Солідарність» – Олександр Токар.
Серед самовисуванців в окрузі – Оксана Бакуменко, Андрій Діденко, Денис Карпінський, Андрій Колос, Костянтин Немічев, Валерій Нестерук, Агамірза Мірзага огли Нурієв, Тетяна Прохоренко та Ірина Сагутдінова.

ОВО № 171

У цьому окрузі голосуватиме Немишлянський район, частина Індустріального та Слобідського районів Харкова. Містяни обиратимуть серед 13 кандидатів.
Політичну партію «Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі» представляє Олексій Андрєєв, Політичну партію «Європейська Солідарність» – Сергій Бабаєв, Політичну партію «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК» – Володимир Золотарьов. Останнього виборці округу підтримали на виборах у 2014 році. Від партії «СЛУГА НАРОДУ» йде Вікторія Кінзбурська. Андрій Лесик зареєстрований від партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ», Наталія Литвиненко – від партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода».
Як самовисуванці балотуються Володимир Іващенко, Катерина Казакова, Сергій Кушнарьов, Наталія Левицька, Анна Попова, Олександр Прохоренко та Денис Ярославський.

ОВО № 172

Тут голосуватиме населення Індустріального району Харкова та частини Московського району. Загалом комісія зареєструвала в цьому окрузі вісім претендентів у нардепи.
Отже, тут балотуються представники політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Валентин Дебелий, від партії «СЛУГА НАРОДУ» – Юрій Здебський, від партії «Європейська Солідарність» у нардепи йде Роман Плотніков.
Серед самовисуванців в окрузі – Іджран Ягуб огли Абдуллаєв, чинний нардеп Володимир Мисик, а також Альона Бражник, Андрій Кохановський та Олег Трохимченко.

ОВО № 173

Дев’ять кандидатів-мажоритарників представлені в окрузі, де голосуватимуть жителі Основ’янського району і частини Слобідського району Харкова.
Олександр Бакумов представляє на парламентських виборах політпартію «СЛУГА НАРОДУ», Вадим Батій – партію Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Ігор Лаврінець – політичну партію
«Європейська Солідарність», Павло Оніщенко – партію «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ».
П’ятеро кандидатів є самовисуванцями: Юлія Бригас, Андрій Григоренко, чинний нардеп від округу Анатолій Денисенко, Олександр Мирополець та Іван Ракич.

ОВО № 174

Найбільше кандидатів іде на вибори саме від цього округу, де голосуватимуть жителі Холодногірського і Новобаварського районів Харкова. Тут комісія зареєструвала 25 претендентів.
За нардепство від цього округу боротиметься представниця партії «СЛУГА НАРОДУ» Вікторія Алєксєйчук, від політсили «УКРАЇНА СЛАВЕТНА» – Олександр Бойко, політичну партію Всеукраїнське об’єднання «Свобода» представляє Олександр Константінов, партію «Об’єднання «САМОПОМІЧ» – Анан Любчич, Віталій Ріц представляє політпартію «Громадянська позиція», Віктор Трубчанов іде від політсили «Європейська Солідарність», а Ігор Шрам – від політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ».
Аж 18 самовисуванців я нарахувала по округу № 174. Це Анастасія Акімова, Володимир Андрющенко, Владислав Безрук, Віталій Говоруха, Анна Гумен, Олексій Давиденко, Сергій Каленюк, Геннадій Камленок, Наталія Мещерякова, Олена Олефір, Вік-
торія Присташ, Олексій Тесаловський, Олександр Ткаченко, Анна Фатєєва, Віталій Федусяк, Анатолій Царик, Олександр Ятчук та Олександр Фельдман, якого обрали в нардепи від округу на минулих виборах.

ОВО № 175

Тут голосуватимуть жителі Люботина, Дергачівського району, а також частини Харківського району. Від цього округу йдуть у нардепи одинадцять кандидатів, семеро з них – висуванці партій.
Від політсили «ПАРТІЯ
ШАРІЯ» в окрузі балотується Данило Калашников, від партії «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК» – чинний нардеп від цього округу Володимир Кацуба, від партії «ГОЛОС» – Віктор Кисіль, від Всеукраїнського об’єднання «Свобода – Денис Корнієнко, від політсили «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» – Андрій Лазуренко, від партії «СЛУГА НАРОДУ» – Євген Пивоваров і від партії
«РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА» – Ганна Ястребова.
Серед самовисуванців у перегонах беруть участь Карен Алексанян, Анатолій Банген, Вячеслав Задоренко та Сергій Фесенко.

ОВО № 176

Семеро кандидатів зареєструвалися в цьому окрузі, який покриває місто Чугуїв, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Печенізький і Чугуївський райони.
Це кандидат від Аграрної партії України Тетяна Лобанова, від «ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ» – Дмитро Новицький, від політпартії «Європейська Солідарність» – Олександр Попов, від партії «СЛУГА НАРОДУ» – Олександр Счисльонок та від «ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ» повторно балотуватиметься нардеп Дмитро Шенцев.
Є в окрузі і два самовисуванці – це Олександр Бойко та Сергій Скрипніков.

ОВО № 177

Цей округ охоплює міста Ізюм, Куп’янськ, а також Борівський, Ізюмський, Куп’янський та Шевченківський райони, і має шістьох кандидатів у Верховну Раду.
Це представники політпартії «Об’єднання «САМОПОМІЧ» Андрій Канашевич, Партії Пенсіонерів України – Микола Кукуріка, партії «СЛУГА НАРОДУ» – Дмитро Любота, партії «Європейська Солідарність» – Микола Маслій, від партії «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК» балотується Віктор Остапчук, якого виборці підтримали минулого разу. Від партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» – Сергій Радьков.

ОВО № 178

В окрузі, де голосуватимуть жителі міста Первомайський, а також Балаклійського, Барвінківського, Близнюківського та Первомайського районів, зареєструвалося також шість кандидатів. Серед претендентів у нардепи – Валерій Білокудря, якого запропонувала політпартія «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ», Дмитро Добкін, який є нардепом від округу та іде від партії «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК», та представник партії «СЛУГА НАРОДУ» Олександр Літвінов.
Інші троє – самовисуванці: Віталій Літвінов, Анатолій Русецький і Віталій Самусєв.

ОВО № 179

Серед 11 кандидатів обиратимуть жителі Лозової та Зачепилівського, Кегичівського, Красноградського, Лозівського, Сахновщинського районів, які входять до цього виборчого округу.
Тут балотується представник партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ» Олексій Голіков, від партії «РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА» йде Ігор Головінов, від Аграрної партії України – Валентина Земляна, політсилу «Європейська Солідарність» представляє Сергій Коба, партію «СЛУГА НАРОДУ» – Олексій Кучер, партію «ПАТРІОТ» – Сергій Слабун, кандидат від партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» – Сергій Степанов, від партії «ГРОМАДЯНСЬКИЙ РУХ «ХВИЛЯ» – Вадим Трюхан та від політсили «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК» – Сергій Чернов.
Ще два кандидати йдуть на вибори як самовисуванці: чинний депутат Верховної Ради Анатолій Гіршфельд та Ігор Каулько.

ОВО № 180

Так само 11 кандидатів балотується і від цього округу, де голосуватимуть жителі Богодухівського, Валківського,
Золочівського, Коломацького, Краснокутського, Нововодолазького районів і частини Харківського району. Це представник «РАДИКАЛЬНОЇ ПАРТІЇ ОЛЕГА ЛЯШКА» Богдан Гордієнко, від партії «Європейська Солідарність» – Іван Кравцов, від партії «СЛУГА НАРОДУ» – Олексій Красов, від Аграрної партії України – Микола Личко та від партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» – Володимир Плетньов.
Самовисуванці тут – Олександр Біловол, який є обранцем від народу на попередніх виборах, Вадим Воскобойніков, Олег Діденко, Микола Маслов, Тетяна Столяренко та Василь Сухина.

ОВО № 181

У цьому окрузі, який охоплює Зміївський та частину Харківського району, зареєстровано теж 11 кандидатів.
Від Аграрної партії України в нардепи йде Григорій Кузьменко, від партії «СЛУГА НАРОДУ» – Дмитро Микиша, кандидат Артем Портнов представляє інтереси партії «СИЛА І ЧЕСТЬ», Микола Сапелкін – представник партії «Європейська Солідарність» і Володимир Юрков – представник партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ».
Ще шість кандидатів ідуть на вибори самовисуванцями, це Михайло Васіщев, Олег Казаков, Віталій Кошеленко, Валерія Мураєва, Олександр Строгий і Артем Фисун.

 

Вітаємо, ми родина Слободенків!

Тато й чоловік Сашко, а для друзів Сан Санич, ветеран військової служби. Мама й дружина Тамара, учителька історії у школі. Тато Сашка та дідусь Олександр Степанович (Степанич), переїхав до родини з невеличкого містечка на Донбасі, з якого довелося тікати через війну. Донечка й онучка 18-річна Оленка.

Ми живемо в невеличкому селищі нашого краю. Цього липня ми всією родиною збираємося йти голосувати на парламентські вибори. Та в нас, як і в багатьох із вас, накопичилося чимало запитань. Наприклад, Оленка голосуватиме вперше й нічогісінько не знає про цей процес. Наш дідусь змінив місце проживання та голосування і не знає, як зробити, щоб його голос зарахували. Тато на війні отримав поранення, і як результат – інвалідність, пересувається на візочку, таким людям можна голосувати на дільниці? А якщо взяти подарунок від депутата, той же продуктовий набір, це правильно чи ні, цікавиться наша мама.

Ми хочемо знайти відповіді на ці та інші запитання, аби 21 липня зробити правильний, свідомий і, головне, корисний для нашої країни вибір, бо нам у ній жити.

Для цього разом з експертами розберемося в основних політичних моментах, фіксуватимемо на карті порушення в нашому краї та вестимемо свій блог у Фейсбуці. Також підписуйся на наш перший політичний комікс в Інстаграмі - slobodenky.

Долучайся до нас, якщо, як і ми, хочеш не помилитися з вибором політиків, бо всі кажуть красиво, а на ділі маємо те, що маємо. Надсилай нам свої запитання і думки поштою або електронним листом на [email protected]

Зробімо свідомий вибір 21 липня.  

Автор: Марина Проценко
Читайте також